Konu
:
Deniz Börülceli Balık Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Börülceli Balık Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Börülceli Balık Çorbası
Deniz Börülceli Balık Çorbası Tarifi - Deniz Börülceli Balık Çorbasının Yapılışı
Malzeme
1 Kilo Çorbalık Balık (Lipsos-İskorpit-Kırlangıç)
1 Demet Deniz Börülcesi
2 Yemek Kaşığı Un
3 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Balık Haşlama Malzemesi
5-6 Adet Tane Karabiber
2 Adet Defne Yaprağı
2 Adet Kereviz Sapı
6-8 Adet Maydanoz Sapı
3-4 Adet Fesleğen Yaprağı
1 Damla Sakız
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yapılışı:
1
Deniz börülcelerinin köklerini kesin ve yıkayın
Harlı ateşte kaynayan tuzsuz bol suda yaklaşık 20-25 dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirin
2
Deniz börülcelerinin yeşil etli kısımlarını çalı gövdelerinden sıyırarak alın
Elde kalan çalıları atın
Yeşil etli kısımları bir kaba koyup hazır edin
3
Tencereye altı bardak su koyun
Orta ateşte kaynatın
Kaynayan suya listede verilen haşlama malzemelerini katın
Yaklaşık üç dakika kaynattıktan sonra ayıklanmış balıkları bütün olarak atın
4
Balıkları, kılçıklarından kolayca ayrılana kadar yaklaşık üç-beş dakika haşlayın ve zedelemeden bir başka kaba çıkarın, soğumaya bırakın
5
Balıkların kılçıklarını ayıklayın
Beyaz lop etlerini ayırın
6
Çorba tenceresine üç-dört bardak süzülmüş balık haşlama suyu ile sütü koyup orta ateşte kaynamaya bırakın
7
Unu bir çay bardağı balık haşlama suyu ile ezin
Pütürsüz bir bulamaç elde edin
Hazırladığınız bulamacı azar azar tel süzgeçten geçirerek kaynar suya katarken diğer yandan karıştırın, kaynatmayı kısık ateşte sürdürün
8
Yaklaşık 10-15 dakika sonra çorbaya deniz börülcelerini ve tereyağı ekleyin
Beş dakika sonra da lop balık etlerini ekleyip ocağın altını kapatın
9
Çorbayı hemen servis kabına aktarın, isterseniz üzerine az tarçın serpip yanında limon dilimleri ile sofraya getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul