Konu
:
Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır
mercimeğin yararları - mercimek çorbası tarifi - süzme mercimek çorbasıMercimek, diğer kurubaklagiller gibi, oldukça besleyici bir gıdadır
Bağışıklık sistemini güçlendiren bir özelliği vardır
Yorgunluğu alır, tok tutar ve insana enerji verir
Antioksidan özelliği nedeniyle mercimek kanser gibi hastalıklara karşı önleyici bir rol oynar
Demir içeren besinin kan yapıcı bir özelliği de vardır
Anne sütü artırıcı özelliği nedeniyle bütün annelere tavsiye edilir
Hazmı zor olduğu için çorba olarak tüketilmesi önerilir
6-7 Kişilik mercimek çorbası yapımı sadece 15 dakika gibi bir süre olur
Malzemeler;
1- 1,5 Çay bardağı kırmızı mercimek
2- 1 Orta boy havuç
3- 1 Orta boy soğan
4- Yarım çay bardağı sıvı yap
5- 6 Su bardağı su yada et suyu
Terbiye İçin Gerekli Malzemeler
1- 2 Çorba kaşığı tereyağ veya margarin
2- 2 Çorba kaşığı un
3- Yarım çorba kaşığı salça
Hazırlanışı;
1- Soğanları küp halinde doğrayın
2- Havucu rendeleyin
3- Sıvı yağı tencereye koyun
4- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
5- Tencereye su koyun ve tuzunu ilave edin
6- Havucu ve mercimeği suya ilave edin
7- Hafif ateşte, mercimekler yumuşayana kadar pişirin
8- Mercimekler kıvama geldiği zaman tencereyi ocaktan alın
Blendır yada robot kullanıp püre haline getirin
9- Bir tava içerisinde tereyağını eritin
Üzerine un ilave edin
Pembe renk alana kadar kavurun
Daha sonra salçayı ekleyin
30 saniye kadar kavurun
10- Unlu karışım içerisine 1-2 yemek kaşığı su ilave edin
Topaksız bir görünüm alana kadar karıştırın
11- Daha sonra karışımı yavaşça, bir taraftan karıştırarak çorbaya ilave edin
12- Bir taşım kaynadıktan sonra ateşin üzerinden alın
13- Üstüne limon suyu ilave ederek yada üzerine birkaç maydanoz yaprağı koyarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul