Konu
:
12 Kişilik Arabaşı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
12 Kişilik Arabaşı Çorbası Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
12 Kişilik Arabaşı Çorbası Tarifi
arabaşı çorbası - 12 kişilik arabaşı çorba tarifi - çorba çeşitleri
Arabaşı çorbası malzemeleri
4 tavuk göğüs eti
14 su bardağı su
4 çay kaşığı salça
4 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
40 gr margarin
2 çorba kaşığı un
2 limonun suyu
2 tatlı kaşığı nane
Hamur için
14 su bardağı su
2 su bardağı un
Tuz
Arabaşı çorbası hazırlanışı
Hamur için, büyük bir tencerede 2 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 10 su bardağı suyu kaynatın
Kalan 4 bardak soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin
Süzgeçten geçirip kaynayan suya hızla karıştırarak ilave edin
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Hamuru yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye döküp ılınmaya bırakın
Dinlenmesi için buzdolabında 1 saat bekletin
Servis yapmadan önce hamuru kesin
Çorba için, büyük bir tencereye tavuk etini alın
Sulandırılmış 2 çorba kaşığı salça ve 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin
Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın
Bir tavada margarini eritip unu kavurun
Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dakika daha kavurun
Bu karışımı, sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin
Tavukları ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın
Çorbayı servis kaselerine paylaştırın
Üzerlerine hazırladığınız hamurlardan ilave edin ve limon suyunu gezdirin
Nane serpiştirin
Sıcak servis yapın
Arabaşı çorbası artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul