Konu
:
Börekaşı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Börekaşı Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börekaşı Çorbası
börekaşı çorbası nasıl yapılır - börekaşı çorbası tarifi
1,5 lt
su 2 tablet et suyu 1/2 limon suyu 1/2 kutu küp domates 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı arpa şehriye 250 gr
kayseri mantısı (küçük) 50 gr
tereyağı veya margarin 2 çorba kaşığı kuru nane 3 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek 1/2 bardak pişmiş nohut
Börekaşı çorbası
Nelere ihtiyacımız var?
1,5 lt
su
2 tablet et suyu
1/2 limon suyu
1/2 kutu küp domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı arpa şehriye
250 gr
kayseri mantısı (küçük)
50 gr
tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı kuru nane
3 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 bardak pişmiş nohut (bir gece önceden ıslayınız)
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Nasıl yapıyoruz?
1,5 lt
suya, et suyu tabletlerini katarak kaynatın
İçine daha önce pişirdiğiniz nohut ve mercimeği, ayrıca arpa şehriyeyi de ilave edin
Kaynadıktan sonra ateşi kısın
Diğer tarafta başka bir tencerede yağı eritip, içine koyduğunuz küp domatesleri ve domates salçasını kavurun
Daha sonra et suyu ve domatesli sosu birbirine karıştırıp içine mantarları da katarak kaynatın
Kaynama süresi mantılar pişene kadardır
Yani 12–15 dakika yeterlidir
En son da Limon suyu, nane, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin
Not: Nohudu çorba içinde pişirmeyin ve pişmiş nohudun kabuğunu soyarak çorbaya katarsanız çok daha güzel olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul