Konu
:
Mangır Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Mangır Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangır Çorbası
Mangır Çorbası Tarifi - Mangır Çorbasının Yapılışı - Mangır Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 su bardağı kuş gözü erişte
8-10 adet erik kurusu
1 avuç kesme erişte
8-10 kayısı kurusu
1 su bardağı pekmez
30 gr tereyağı
8 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Kayısı ve erikleri ıslatın
Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın
Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin
Yumuşamış kayısı ve erikleri küçük küçük doğrayıp tuzla birlikte çorbaya ekleyin
Pekmezi ekleyip kaynatın
Tencereyi ocaktan alın
Tavada tereyağını eritip 1 avuç kesme erişteyi ekleyerek kavurun
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın
Erişteyi ekleyip sıcak olarak servis yapın
Not: Bu çorba evdeki malzemelerin bir araya getirilerek üretildiği, yokluk yıllarının yemeğidir
Kuş gözü, minik kare şeklinde kesilmiş erişteye denir
Bu yemekte kullanılan erik türü, can erik ya da ilitiri denilen ekşi eriktir
Kayısı ve erikleri ıslatın
Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın
Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul