Yalnız Mesajı Göster

Mangır Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangır Çorbası



Mangır Çorbası Tarifi - Mangır Çorbasının Yapılışı - Mangır Çorbası Nasıl Yapılır

Malzemeler:

1 su bardağı kuş gözü erişte

8-10 adet erik kurusu

1 avuç kesme erişte

8-10 kayısı kurusu

1 su bardağı pekmez

30 gr tereyağı

8 su bardağı su

tuz


Hazırlanışı:


Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin Yumuşamış kayısı ve erikleri küçük küçük doğrayıp tuzla birlikte çorbaya ekleyin Pekmezi ekleyip kaynatın Tencereyi ocaktan alın Tavada tereyağını eritip 1 avuç kesme erişteyi ekleyerek kavurun Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Erişteyi ekleyip sıcak olarak servis yapın

Not: Bu çorba evdeki malzemelerin bir araya getirilerek üretildiği, yokluk yıllarının yemeğidir Kuş gözü, minik kare şeklinde kesilmiş erişteye denir Bu yemekte kullanılan erik türü, can erik ya da ilitiri denilen ekşi eriktir


Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla