Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu bakla çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu bakla çorbası



MALZEMELER


1 adet yumurta

1/2 kg taze bakla

2 çorba kaşığı tereyağ

2 su bardağı süzme yoğurt

1/2 su bardağı un

1 baş soğan

maydanoz

nane

dereotu

tuz



HAZIRLANIŞI

Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin


Diğer yanda bir tencerede süzme yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip mikserle ayran kıvamına getirin Kaynayıncaya kadar, tahta kaşıkla, dibini tutturmadan karıştın

Düdüklü tencerede pişirdiğiniz baklaları da suyu ile birlikte tencereye koyup on dakika birlikte kaynatıp, tuzunuilave edin İsteğe göre kıyılmış maydanoz, dereotu, nane koyup karıştırın

Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla