Konu
:
Körili mısırlı tavuk çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Körili mısırlı tavuk çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili mısırlı tavuk çorbası
Malzemeler
2 adet tavuk budu (2 adet tavuk göğüs eti de kullanabilirsiniz
)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı toz köri
1 su bardağı haşlanmış mısır yarması (ya da tane mısır) (Konserve mısır da kullanbilirsiniz
)
8-9 su bardağı su
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı
Tavuk göğüs eti ya da butlar 8-9 su bardağı suyla haşlanır
Lezzet katması için suya bir adet soyulmuş soğan atılır
Tuz ve karabiber serpiştirilir
Tavuk haşlanırken üzerinde biriken köpük el kevgiriyle alınmalıdır
Ocaktan alıp suyu süzüldükten sonra but etleri kemiklerden ayrılır ve iri parçalar halinde didiklenir
Diğer taraftan; tavuk suyu tekrar tencereye alınıp üzerine didiklenmiş tavuk etleri ve toz köri ilave edildikten sonra orta ısılı ateşte, kaynamaya bırakılır
Önceden haşlanmış olan mısır ya da konserve, tane mısır da aktarılıp karıştırılır
Diğer taraftan, terbiye sosunun hazırlanması için; yoğurt 2 su bardağı suyla çırpılıp üzerine yumurta sarısı aktarıldıktan sonra tel çırpacak yardımıyla çırpılır
Tuz ve karabiber serpilip tekrar çırpılır
Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe kadar alınarak unlu karışıma eklenip karışımın ılınması sağlanır
Bir yandan çorba karıştırılmaya devam edilirken, bir yandan da ılık hale gelen terbiye sosu tencereye aktarılır
Sürekli karıştırılarak koyu ayran kıvamına gelinceye kadar, 10 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır
İstenirse 2 tatlı kaşığı tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber üzerinde gezdirilebilir
Kuru fesleğen ya da kuru naneyle de süslenebilir
Tarhana çorbası kıvamında ve köriden dolayı sarı olan çorba sıcak sıcak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul