Yalnız Mesajı Göster

Krutonlu Sebze Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krutonlu Sebze Çorbası



Krutonlu Sebze Çorbası Tarifi - Krutonlu Sebze Çorbası Yapılışı - Krutonlu Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Krutonlu Sebze Çorbası Pişirme Süresi

gerekli malzeme:

1 kabak

1 patates (orta boy)

2 havuç

maydanoz

25 gr taze fasulye (bir avuç)

25 gr iç bezelye (bir fincan)

50 gr margarin (2 buçuk kaşık)

50 gr un (1 kahve fincanı)

2 lt su (sekiz bardak)

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

yarım limonun suyu

2 bayat ekmek dilimi


Bütün sebzeleri yıkayın, düzgün biçimde doğrayın Sekiz bardak su içinde tuzunu da atarak haşlayın İyice yumuşadıkları zaman elekten geçirerek, püre gibi ezin, pütür bırakmayın

Margarini, bir ayrı kuşhanedekızdırın, unu hafif kavurup pembeleştirin Püre gibi ezdiğiniz sebzelerle kavrulmuş unu tahta kaşıkla özeyerek karıştırın

Biraz daha kaynatın kuçuk bir kapta limon suyu ile yumurtanın sarısını çırpın Tuz ekin Ocağı kapatın ve limonlu yumurta sarısını da yavaş yavaş vede karıştırarak çorbaya katın

2 bayat ekmek dilimini tavla zarı gibi doğrayarak kızgın yağda kızartın ve bir çanak içinde çorbayla birlikte sofraya getirin

Servis yaparken her çorba kâsesine bir kaşık bu ekmekten koyun

Alıntı Yaparak Cevapla