Konu
:
Alişke Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Alişke Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alişke Çorbası
Alişke Çorbası tarifi - antep yemekleri
Malzemeler:
* 5-6 bardak tavuk suyu
* 1 bardak kadar un
* 1 yumurta
* 1 orta boy patates
* 1 küçük soğan
* 1 tatlı kaşığı salça
* Karabiber, tuz
* Sıvı yağ
Yapılışı:
* Soğanı minik minik doğrayıp yakmadan pembeleştirin, salçasını katıp biraz kavurun
* Üzerine tavuk suyunu ilave edin ve minik küpler halinde doğradığınız patatesi ilave edin
* Çorba kaynarken un, tuz ve bir miktar suyu karıştırıp kek hamuru veya bulamaç kıvamlı bir hamur hazırlayın
Bu hamur kaşık kaşık çorbanın içine atılacak ve çabuk pişmesi için kıvamının akıcı olması gerek
* Kaynayan çorbaya çay kaşığı yardımıyla fındık büyüklüğünde parçalar atarak hamuru bitirin
* Hamurlar çabucak pişip çorbanın yüzüne çıkacaktır
Çorbanın tadına bakın ve pişmişse ocaktan bir kenara alın
* 1 yumurtayı iyice çırpın ve sıcak çorbanın içine incecik ip gibi akıtın
Yumurta bitince çorbayı şöyle bir karıştırıp ağını kapatın
* 5 dakika sonra baharatlarını katarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul