Konu
:
Naneli Bezelye Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Naneli Bezelye Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naneli Bezelye Çorbası
Malzemeler
500 gr bezelye
2 Adet arpacık soğan
Yarım adet kereviz
50 gr dilimlenmiş pastırma
1
5 çorba kaşığı tereyağı
1 Adet küçük göbek salata
1 Çay fincanı krema
4 Su bardağı et suyu
3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane
2 Dilim tost ekmeği
Tuz, tane kırmızıbiber
Hazırlanışı
Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın
Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin
1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin
Sık sık karıştırarak kavurun
Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın
Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın
Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın
Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin
Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın
Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul