Yalnız Mesajı Göster

Naneli Bezelye Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Bezelye Çorbası



Malzemeler


500 gr bezelye

2 Adet arpacık soğan

Yarım adet kereviz

50 gr dilimlenmiş pastırma

15 çorba kaşığı tereyağı

1 Adet küçük göbek salata

1 Çay fincanı krema

4 Su bardağı et suyu

3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane

2 Dilim tost ekmeği

Tuz, tane kırmızıbiber

Hazırlanışı


Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın

Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin

1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin

Sık sık karıştırarak kavurun

Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın

Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın

Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın

Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin

Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın

Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın

Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla