Konu
:
Ovmaç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Ovmaç Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ovmaç Çorbası
Malzemeler:
1 yumurta sarısı
1 su b
un
2 çorba k
tereyağı
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
nane
tuz
su
Hazırlanışı:
Tencereye kaynayan suyu alın
Suyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatın
Karıştırma kabına yumurtanın sarısı,tuz,su ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edin
Tencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin
Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın
Üzerine 1 yada 2 kaşık un ilave edip karıştırın
Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin
Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırın
Yoğurtlu terbiyeyi tecereye aktarın
Kaynaya dek çorbayı pişirin
Üzeri için tereyağını tavada eritin
Üzerine ince kesilmiş taze nane ve pulbiber ilave edin
Servis tabağına çorbayı alın
Üzerine tereyağlı naneli sostan dökerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul