Yalnız Mesajı Göster

Kerevizli Ezo Gelin

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevizli Ezo Gelin



Kerevizli Ezo Gelin Tarifi - Kerevizli Ezo Gelin Yapılışı - Kerevizli Ezo Gelin Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kerevizli Ezo Gelin

Malzeme Listesi:


3 Çorba K İri Bulgur

4 Çorba K Kırmızı Mercimek

3 Çorba K Pirinç

2 Çorba K Un

2 Çorba K Domates Salçası

2 Çorba K Tereyağı

2 Çorba KTel Şehriye

1 Soğan

2 Sap Kereviz

Et Suyu

Tuz


Hazirlanisi:


Bulguru, mercimeği ve pirinci süzgece alarak iyice yıkıyoruz Küçük bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz Yıkadığımız bulguru, pirinci, mercimeği içine koyuyoruz ve haşlıyoruz


Ayrı bir tencereye tereyağını koyuyoruz Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tereyağında kavuruyoruz Salçayı ve unu ilave ediyoruz Kereviz saplarını da ince ince doğruyoruz Soğuk su ilave edip çırparak karıştırıyoruz


Haşladığımız mercimek, pirinç ve bulguru ilave ediyoruz Kereviz saplarını ve ardından et suyunu ekliyoruz Tuzunu atıyoruz Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz Pişmesine yakın tel şehriyeyi ekliyoruz


Servis kasesine alıyoruz ve üzerine kereviz yaprağı koyarak servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla