Konu
:
Kerevizli Ezo Gelin
Yalnız Mesajı Göster
Kerevizli Ezo Gelin
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kerevizli Ezo Gelin
Kerevizli Ezo Gelin Tarifi - Kerevizli Ezo Gelin Yapılışı - Kerevizli Ezo Gelin Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kerevizli Ezo Gelin
Malzeme Listesi:
3 Çorba K
İri Bulgur
4 Çorba K
Kırmızı Mercimek
3 Çorba K
Pirinç
2 Çorba K
Un
2 Çorba K
Domates Salçası
2 Çorba K
Tereyağı
2 Çorba K
Tel Şehriye
1 Soğan
2 Sap Kereviz
Et Suyu
Tuz
Hazirlanisi:
Bulguru, mercimeği ve pirinci süzgece alarak iyice yıkıyoruz
Küçük bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz
Yıkadığımız bulguru, pirinci, mercimeği içine koyuyoruz ve haşlıyoruz
Ayrı bir tencereye tereyağını koyuyoruz
Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tereyağında kavuruyoruz
Salçayı ve unu ilave ediyoruz
Kereviz saplarını da ince ince doğruyoruz
Soğuk su ilave edip çırparak karıştırıyoruz
Haşladığımız mercimek, pirinç ve bulguru ilave ediyoruz
Kereviz saplarını ve ardından et suyunu ekliyoruz
Tuzunu atıyoruz
Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz
Pişmesine yakın tel şehriyeyi ekliyoruz
Servis kasesine alıyoruz ve üzerine kereviz yaprağı koyarak servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul