Konu
:
Yoğurtlu Mantı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Mantı Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Mantı Çorbası
mantı çorbası nasıl yapılır - mantılı yoğurt çorbası - mantı malzemeleriMalzemeler
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı salça
Tereyağı (isteğe göre sıvı yağ)
Nane, tuz
Mantısı için;
2 su bardağı un
Tuz
Yeterince su
100 gr kıyma
1 küçük soğan
Karabiber, pul biber
Hazırlanışı
Un, tuz ve su ile hamur hazırlanarak dinlenmeye bırakılır (çok fazla sert olmayan bir hamur olacak)
Kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz, karabiber ve pul biber eklenir
Hamurdan 4 adet yumurta büyüklüğünde bezeler elde edilir ve her biri açılır
Oklava ile açılan ve kare olarak kesilen hamurun ortasına hazırlanan kıymadan konularak küçük bohçalar şeklinde kapanır
kalıbınız varsa açtığınız hamuru kalıba serin, kıymaları koyduktan sonra üzerine bir kat daha hamur serin ve oklava ile üzerinden bir kaç kez geçerek kesilmelerini sağlayın
Eğer isterseniz mantıyı hazırlamak yerine hazır mantı da kullanabilirsiniz
Mantılar hazırlandıktan sonra tereyağı ile salça tencereye alınarak kavrulur ve kaynar su ilave edilir
Daha sonra mantılar tencereye alınır ve son olarak haşlanmış olan nohut eklenir
Mantılar yumuşayıp pişene kadar bekletilir( Mantının lapa olmamasına dikkat edilir)
Üzerine nane dökülerek servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul