Yalnız Mesajı Göster

Milföy Kıtırlı Ezme Çorba

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Kıtırlı Ezme Çorba



Milföy Kıtırlı Ezme Çorba Tarifi - Milföy Kıtırlı Ezme Çorba Yapılışı - Milföy Kıtırlı Ezme Çorba Nasıl Yapılır - Oktay Usta Milföy Kıtırlı Ezme Çorba

Malzeme Listesi:


2 Havuç

1 Patates

1 Soğan

1 Su B Et Suyu

2 Diş Sarımsak

2 Çorba K Tereyağı

1 Tutam Dereotu

Su

Tuz


Kıtırı İçin:

3 Milföy Hamuru

Toz Kırmızı Biber

Nane

Sıvıyağ


Hazırlanışı:


Soğanı doğrayıp tereyağı koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz Soyulmuş havuç ve patatesi doğrayıp soğana ekliyoruz Biraz daha kavurduktan sonra et suyu ve biraz sıcak su ekleyip pişiriyoruz


Kıtırı için, milföy hamurlarını küp bir şekilde doğrayıp, sıvıyağ, toz kırmızı biber ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz Çorbanın sebzeleri piştikten sonra el blendırı ile parçalıyoruz


Kıvamını ayarlamak için biraz daha sıcak su ekliyoruz Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kasesine alıyoruz Milföy kıtırları ile servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla