Yalnız Mesajı Göster

Yaz Çorbaları Hafif

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaz Çorbaları Hafif



çorba çeşitleri - yaz çorbaları - hafif çorbalar

hafif çorba
Malzemeler:

- 2 adet havuç

- 1 adet soğan

- 2 adet patates

- 1 adet domates

- ½ demet maydanoz

- 1 çorba kaşığı soya sosu Yapılışı:

Bütün malzemeyi iri parçalar halinde doğrayıp tencereye koyun, su ilave edip tencereye koyun ve pişirin Soya sosu ilave edin

Afiyet olsun

yaz çorbası

malzemesi:(6 kişilik)

-1 küçük soğan

-1 büyük boy havuç

-1patates

-1 pırasa

-1 çarliston biber

- 1 çay bardağı kuskus

- 1 yemek kaşığı zeytin yağı

ayrıca:

-2 talı kaşığı sebzeli çeşni

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı kurutulmus dere otu

-kırmızı pul biber

hazırlanışı:

zeytin yağı ile Doğranmış Soğanları kavurunRendelenmiş havuc ve patatesi ekleyip 2-3 dakika çevirin,(yağ az olduğundan tencerenin dibine sebzelerin yapışmaması için az kaynamış su ilave edebilirsinız) ince ince yaprakları ile birlikte doğranmış pırasayı ve biberide ekleyip 2-3 dakika daha çevirin1 litre kaynamış suyu ekleyin,kaynamasını beklemeden kuskusları ve baharatları ilave edin ve kuskus pişene kadar kaynatındemlendikten sonra servis edebilirsiniz

yaz çorbası 2

Malzemeler :

1 su bardağı buğday

1 su bardağı nohut

2 su bardağı yoğurt

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Birkaç dal taze nane

Yarım limonun suyu

1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı :

Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın Ayrı tencerelerde haşlayın


Daha sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın


İçine iki su bardağı yoğurt ilave edin Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin Kaselere boşaltın Limon suyunu ekleyin Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın




Yaz çorbası 3

Malzemeler

8 bardak et suyu

1 büyük havuç

4 büyük sarı patates

2 küçük kabak

2 orta dolmalık biber

200 gram taze fasulye

5 orta domates

1/2 bardak bezelye

2 orta boy kurusoğan

3 yemek kaşığı tereyağ

maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı

4 diş sarmısak

Tuz


1 — Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı tereyağ, küçük kesilmiş 2 orta soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış 1 büyükçe havuç, hepsi kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz ve yarım demet kereviz yaprağı koyarak, durmadan karıştırmak suretiyle 5 dakika kadar kavuralım, sonra bunlara soyulmuş ve küçük kesilmiş 5 orta domates ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla 5 dakika daha kavurmaya devam edelim, sonra bunlara 8 bardak et suyu ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakalım


2 — Kaynayınca, tencereye, soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 büyükçe sarı patates, 1 küçük kabak, kenarları alınmış, çeyrek parmak en ve boyunda doğranmış kesinlikle kart olmayan çalı fasulyesi, ateşte kızartılmış ve kabukları soyulmuş ve küçükçe doğranmış 2 orta dolmalık biberle, varsa yarım bardak da iç bezelye ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatalım ve çorbadaki sebzeler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı

40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım, sonra çorbaya kıyılmış 1 demet dereotu katalım, iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye alalım ve servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla