Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Kabağı Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Kabağı Çorbası



Tatlı Kabağı Çorbası Tarifi - Tatlı Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır - Tatlı Kabağı Çorbası Malzemeleri




Tatlı Kabağı Çorbası


Malzemeler

1300 gr Balkabağı

4 Su Bardağı Süt

1 Su Bardağı Su

1 Soğan

4 Yemek Kaşığı Krema

2-3 Diş Karanfil

Yarım Demet Dereotu

Tuz, Karabiber

Toz Müskat

Kreton Ekmek (üzerine)


Hazırlanışı

Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın Üzerine sütü ve suyu ilave edin Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın


Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin Sıcak olarak tabaklara paylaştırın


Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın


Not

Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız


Alıntı Yaparak Cevapla