Yalnız Mesajı Göster

Corba Cesitleri

Eski 06-28-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Corba Cesitleri



Kirlangic corbasi

malzemeler
Kirlangiç baligi , 300 gram (orta boy bir adet)
¼ adet limon
1 çorba kasigi sirke
4 dis sarimsak
1 adet patates (iri)
1 adet kuru sogan 1 çorba kasigi tereyag,
½ çay bardagi pirinç
½ demet dereotu (veya maydanoz)
tuz
karabiber


Yapilisi:
Bir tencerenin içine baligi koyup suyla doldurunIçine 1/4 limon,1 çorba kasigi sirke ile yeterince tuz koyup kaynatin Kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra baligi tencereden alip kilçik ve derilerini ayiklayip küçük parçalara ayirin Suyunu çorbada kullanmak üzere ayirin

Tavada tereyagini eritin Ince dilimlenmis sogani tereyaginda, yumusayana kadar pisirin Küçük küpler halinde dogranmis patatesleri de ilave edip pisirin Karisimin tamamini ayirmis oldugunuz balik suyuna ekleyin Baliklarla birlikte pirinci de ilave edin
Tencereye dogranmis dereotu ilave edip hafif ateste 15-20 dakika pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla