Konu
:
Corba Cesitleri
Yalnız Mesajı Göster
Corba Cesitleri
06-28-2012
#
14
Prof. Dr. Sinsi
Corba Cesitleri
Kirlangic corbasi
malzemeler
Kirlangiç baligi , 300 gram (orta boy bir adet)
¼ adet limon
1 çorba kasigi sirke
4 dis sarimsak
1 adet patates (iri)
1 adet kuru sogan 1 çorba kasigi tereyag,
½ çay bardagi pirinç
½ demet dereotu (veya maydanoz)
tuz
karabiber
Yapilisi:
Bir tencerenin içine baligi koyup suyla doldurun
Içine 1/4 limon,1 çorba kasigi sirke ile yeterince tuz koyup kaynatin
Kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra baligi tencereden alip kilçik ve derilerini ayiklayip küçük parçalara ayirin
Suyunu çorbada kullanmak üzere ayirin
Tavada tereyagini eritin
Ince dilimlenmis sogani tereyaginda, yumusayana kadar pisirin
Küçük küpler halinde dogranmis patatesleri de ilave edip pisirin
Karisimin tamamini ayirmis oldugunuz balik suyuna ekleyin
Baliklarla birlikte pirinci de ilave edin
Tencereye dogranmis dereotu ilave edip hafif ateste 15-20 dakika pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul