Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Erişte Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Erişte Çorbası



Malzemeler:


15 kase kurufasulye

1 kase erişte

Yarım kilo yoğurt

Sıvı yağ

Nane

Tuz

Hazırlanışı:


Fasulyeler yıkanır ve bir tencerede haşlanır Haşlama suyu fasulyelerin üstüne çıkacak kadar olmalıdır Fasulyeler haşlanınca içine erişte atılır Erişte de piştiğinde tencere ateşten indirilir Başka bir kapta yoğurt iyice çırpılır ve pişen malzemenin içine azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenir Karışım tekrar ateşe konulur karıştırılmaya devam edilir Kaynayan karışım beş dakika kadar daha ateşte tutulur Daha sonra ateşten indirilen tencereye, sıvı yağda kızartılmış nane katılır ve en son tuz eklenir

Alıntı Yaparak Cevapla