Konu
:
Yoğurtlu Erişte Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Erişte Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Erişte Çorbası
Malzemeler:
1
5 kase kurufasulye
1 kase erişte
Yarım kilo yoğurt
Sıvı yağ
Nane
Tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler yıkanır ve bir tencerede haşlanır
Haşlama suyu fasulyelerin üstüne çıkacak kadar olmalıdır
Fasulyeler haşlanınca içine erişte atılır
Erişte de piştiğinde tencere ateşten indirilir
Başka bir kapta yoğurt iyice çırpılır ve pişen malzemenin içine azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenir
Karışım tekrar ateşe konulur karıştırılmaya devam edilir
Kaynayan karışım beş dakika kadar daha ateşte tutulur
Daha sonra ateşten indirilen tencereye, sıvı yağda kızartılmış nane katılır ve en son tuz eklenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul