06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Mercimek Çorbası

Malzemeler:
? 2 yemek kaşığı margarin
? 2 su bardağı kırmızı mercimek
? 1 adet kuru soğan
? 3 diş sarımsak
? 1 adet havuç
? 1 adet patates
? 1 tatlı kaşığı kekik
? 1 tatlı kaşığı kuru nane
? 8 su bardağı et suyu
? Tuz-karabiber
Terbiyesi:
? 1 adet limonun suyu
? 1 adet yumurta sarısı
? ½ su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:
Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın
Patatesin kabuğunu soyup, kararmaması için su dolu bir kasede bekletip, çorbaya eklemeden rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, patatesler kararmadan çorbaya ekleyin
Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin
Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar renk aldıktan sonra içine rende patates ve havucu ekleyip, kavurmaya devam edin
Daha sonra içine ayıkladıktan bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız kırmızı mercimekleri, kuru naneyi, kekiği, tuz- karabiberi ilave edip, karıştırın
En son içine tavuk suyunu ekleyip, sebzeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın
Çorba kaynarken küçük bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın
Çorbayı ateşten indirmeden içine karıştırarak terbiyeyi ekleyip, bir taşım kaynatın Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir
Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin
|
|
|
|