Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Ekmek Çanağında Ispanak Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Ekmek Çanağında Ispanak Çorbası






Malzemeler:

1 nohutlu ekmek

3 çorba kun

1 demet ıspanak

1 soğan

1 su bsüt

1 çorba ktereyağı

su

tuz

Hazırlanışı:


Nohutlu ekmeğin üzerinden bir kapak açarak içini boşaltın İçinden çıkan ekmekleri ve ekmeğin çanak kısmını fırın tepsisine alarak 180 derecede kurutun


Diğer tarafta ıspanakları önce sıcak suya sonra soğuk suya daldırıp sıkın Daha sonra doğrayıcıdan geçirin


Tereyağı ve sıvıyağ karışımında soğanları kavurun Üzerine unu ekleyerek kavurun Kavrulunca üzerine soğuk su ve sütü ekleyerek iyice çırpın Kaynamaya başlayınca sıcak su da ekleyerek kaynatıyoruz Pişmesine yakın içine doğrayıcıdan geçirilmiş ıspanağı ekleyerek kısa bir süre sonra ocaktan alarak fırında kuruttuğunuz ekmeğin içinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla