Yalnız Mesajı Göster

Saray Usulü Gerdan Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Usulü Gerdan Çorbası



çorba - çorba tarifi - gerdan çorba - gerdan çorbası nasıl yapılır




Malzemeler;

*4-5 adet gerdan parçası

*2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı,

*3 çorba kaşığı un,

*2 diş dövülmüş sarmısak ( arzuya göre artırılabilir)

*1/2 çay bardağı sirke,

*Tuz, karabiber

Hazırlanışı;


1Gerdan parçalarını yıkayın Üstünü geçecek kadar su koyup güzelce pişirin

2Pişen gerdanları sudan çıkarıp, etli kısımlarını ayırın ve didikleyin

3Gerdanın piştiği suyu, mutfakta kullandığınız bir tülbentten geçirerek süzün (çok ufak kemik parçalarını ayıklamak için )

4Yağı bir tencereye alın ve unu ekleyip, unun kokusu hafif çıkıncaya kadar kavurun

5Süzdüğünüz et suyunu unun üstüne dökün ve unun topaklanmaması için devamlı karıştırın

6Didiklediğiniz etleride ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın( Suyu azalmışsa kaynamış sıcak su ekleyebilirisiniz )

7Tuzunu ve karabiberini ekleyin

8Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi birbirine karıştırın ve servisten hemen önce çorbaya katarak iyice karışmasını sağlayın

9İnce doğradığınız maydanozlarıda ekleyip çorbayı servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla