Konu
:
Sütlü Enginar Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Enginar Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Enginar Çorbası
Malzemeler:
6 adet konserve enginar
1 adet havuç
4 su bardağı süt
3 su bardağı su
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytin yağı
6 çay kaşığı un
1 adet tavuk bulyon
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz ve kara biber
Hazırlanışı:
Enginarları iyice yıkayıp küp küp doğrayın
Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyip kızdırın
Ardından enginarları ve havuçları tencreye ilave edip 1 dakika kavurun
Unu, enginarların üzerine ekleyip 1 dakika daha kavurun
Sütü yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin
Tuz, kara biber, tavuk bulyon ve suyu tencereye ekleyip bir taşım kaynatın
Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, beyaz peyniri ekleyip karıştırın
5 dakika daha çorbayı kaynakttıktan sonra ocaktan alın
El blendırı ile püre haline getirin
Servis kaselerine alıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul