Yalnız Mesajı Göster

Karpuz corbasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz corbasi



MALZEME

Yarım karpuz

2 kilo salatalık

1 yemek kasığı tuz

500 g kefir

2 dis sarmısak,

1 bağ dereotu,

10 nane yaprağı

1 yemek kasığı limon suyu


1 Karpuzu toplar halinde oyarak çıkartın Topları bir tabağa koyun, üzerine folyo örtün ve derin dondurucuda hafif dondurun

2 Salatalıkları soyarak ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, küp halinde doğrayın, tuzu ilave edip püre haline getirin Kefiri karıştırın

3 Sarmısağı soyarak ezin ve salatalık püresine karıştırın Dereotu ve naneyi yıkayarak kurulayın ve kıyın, çorbaya katın Tuzunu ve limon suyunu ayarlayın

4 Karpuzun içini iyice kazıyın, topları içine koyun, çorbayı dökün İyice soğutulmuş olarak sunun

Alıntı Yaparak Cevapla