Konu
:
Karpuz corbasi
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz corbasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz corbasi
MALZEME
Yarım karpuz
2 kilo salatalık
1 yemek kasığı tuz
500 g kefir
2 dis sarmısak,
1 bağ dereotu,
10 nane yaprağı
1 yemek kasığı limon suyu
1
Karpuzu toplar halinde oyarak çıkartın
Topları bir tabağa koyun, üzerine folyo örtün ve derin dondurucuda hafif dondurun
2
Salatalıkları soyarak ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, küp halinde doğrayın, tuzu ilave edip püre haline getirin
Kefiri karıştırın
3
Sarmısağı soyarak ezin ve salatalık püresine karıştırın
Dereotu ve naneyi yıkayarak kurulayın ve kıyın, çorbaya katın
Tuzunu ve limon suyunu ayarlayın
4
Karpuzun içini iyice kazıyın, topları içine koyun, çorbayı dökün
İyice soğutulmuş olarak sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul