Yalnız Mesajı Göster

Bebek Yemek Tarifleri (4 aylik)

Eski 06-28-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bebek Yemek Tarifleri (4 aylik)



Firinda Sütlü Eriste (10 ay)


40 g eriste

10 g rendelenmis kasar peyniri

25 g jambon

50 ml süt

2 çay kasigi un

biraz hindistancevizi

tuz

biber


Eristeleri 8 dakika hafifçe kaynar tuzlu suda pisirin Sütü, unu, hindistancevizini ve biraz biberi karistirin Karisimi atese oturtun, isinca, seritler halinde kesilmis jambonu ilave edin Biraz pisince pismis eristeleri ekleyin, ocagi kapatarak, pisirdiklerinizi küçük bir firin kabina dökün, üzerine rendelenmis kasar peynirini serin, sicak firinda bir kaç dakika pisirin Bebeginize yedirin

Havuçlu Muhallebi (10 ay)


125 gram misirunu

3/4 litre süt

250 gram havuç suda haslanmis

1 tatli kasigi krema


Bir tencere içinde kaynayan süte, misirununu ekleyin, kalinlasana kadar karistirarak pisirin Elde edilen misirunlu muhallebiyi, haslanmis havuçla ve kremayla karistirarak bebege yedirin


Not: Büyükler için; artan muhallebiyi yumurta ve krem peynirle iyice katistiriarak, bu omleti tavada pisirebilirsiniz


PIRINÇ CANTONI (10 ay)


4 haslanmis pirinç

3 yumurta

200 gram dondurulmus veya konserve bezelye

300 gram tavuk gögsü (haslanmis ve didilmis)


Haslanmis pirinçlerin ve konserve bezelyenin üzerine yumurtayi kirip iyice çirpin, karistirin Elde ettiginiz omleti tavada iki tarafli yakmadan pisirin

Tavuk gögsünü lif lif yaparak omletin yanina alin Bebek de siz de ayni yemekten yiyin


Sütlaç (10 ay)


40 gram Pirinç

1 tutam hindistancevizi

1 çay kasigi un

50 ml süt


1 litre tuzlu suda pirinci 20 dakika haslayin Haslanmis pirinci süte ekleyin Düsük isida beraberce pisirin, içine; un ve hindistancevzini ekleyin, biraz koyulastirin, sütlaciniz hazir Sogutup bebeginize yedirin

Yulaf Ezmeli Pankek (10 ay)


150 gr yulaf

2 çorba kasigi un

1/4 bardak soya sütü

2 yumurta

tuz

biraz hindistancevizi

3 damla tabasco (yoksa domates sosu)

Seçimlik malzemeler:

- Peynir: cagécou, koyun, (küçük parçalar halinde)

- Sebzeler: sogan, rendelenmis havuç, dilimlenmis rezene veya pirasa

- Otlar: kiyilmis maydanoz, dereotu, feslegen, nane


Yulaf, un soya sütü karistirilir, kabarmasi için 10 dakika bekletilir Yumurtalar kirilir çatalla iyice dövülür Bütün malzemeler iyice karistirilir, düsük isili bir tavaya dökülür 10 ar dakika iki tarafi da pisirilir, olur size bir pankek Bu pankeki sogutup bebeginize yedirebilirsiniz


Not: Seçimlik malzemelerden istediginizi pan kekikin içine katabilirsiniz

Pancar Gratin (10 ay)


150 gr pancar

50 ml süt

1/2 yumurta

1 çimdik tuz

10 gr rendelenmis kasar

8 damla limon suyu


Pancari soyun yikayin ve küçük parçalara dograyin Parçalari tuzlu limonlu suda 15 dakika bekletin Bir yumurtayi kirin sütle beraber çirpin Bir küçük firin kabina dogranmis pancarlari döseyin, üstüne sütlü yumurta dökün onun da üstüne rende kasar serpin 200 derece firinda 15 dakika pisirin

Havuç ve Salgam (10 ay)


100 g havuç

80 g sari salgam

biraz tereyagi

biraz seker

1 çimdik tuz

kiyilmis maydanoz


Sebzeleri yikayin ve soyun Dilimleyerek kesin 25 dakika boyunca sebzeleri buharda pisirin Düsük isili bir tencere, içinde tereyagini eritip, tuz ve seker ve buharda pismis sebzeleri ekleyin 4 dakika kadar kisik ateste pisirin Kiyilmis maydanoz serpistirin Bebege yedirin


Kabak Salatasi (10 ay)


80 gram kabak

1 çay kasigi kiyilmis maydanoz

1 çay kasigi kiyilmis frenk maydanozu

1 çay kasigi ayçiçek yagi

1 çimdik tuz

limon suyu


Kabagi yikayin kaziyin ve dograyin, çok az buharda pisirin Bir salata kasesi içinde bütün malzemeleri karistirarak bebege yedirin

Domatesli Krep (10 ay)


1 paket domates çorbasi

2 çorba kasigi kasar peyniri rendesi

40 gram un

50 ml yarim yagli süt

1 yumurta

2 çay kasigi yag

Feslegen

Tuz


Bir kase içine unu dökün Tuz, yumurta, süt ve domates çorbasini ekleyin Karistirin hamur yapin ve 1 saat bekletin Süre sonunda yagi ekleyip karistirin Çapi 10 cm olan bir tavada iki tarafli pisirin Tavdan sicak çikan krepe, peynir rendesini serin, feslegen yapraklari ile süsleyip, bebeginize yedirin

Kabak Wander (10 ay)


150 gram Kabak

biraz tereyagi

1 çimdik tuz

Kiyilmis maydanoz

1 yumurta

2 çorba kasigi krem peynir


Kabaklari yikayin, kaziyin çekirdeklerini çikarin ve dograyin Buharda 10 dakika pisirin Kabaklari çatalla ezerek püre haline getirin Püreye; peyniri, kiyilmis maydanozu ve yumurtayi katin, hafif tuz ekin Püreyi tereyagi ile karistirip, düsük isili firinda 20 dakika pisirin Firindan çiktiktan sonra bebeginize yedirin


Krem Salata (10 ay)


100 gr süzme krem peynir

1 küçük havuç (yaklasik 80 g)

4 turp dilimi

2 Yaprak marul

1 dal maydanoz 1

birkaç damla limon suyu

1 çimdik tuz


Sebzeleri çok iyi yikayin, havuç ve turpu dilimler halinde küçültün Blenderda sebzeleri (turp, havuç, marul ve maydanoz) kiyin, krem peyniri ve tuzu ekleyin, iyice karistirin en son limon suyu katarak, bebeginize yedirin


Körili ve Pirinçli Tavuk (10 ay)


Tavuk gögsü 40 gram

1 tatli elma

30 g pirinç

1 küçük tutam toz köri

1 çorba kasigi hindistancevizi sütü

25 cl süt yarim yagli pastörize süt

1 çorba kasigi limon suyu

Biraz tereyagi


Elmayi, yikayin, soyun daha sonra küçük küpler haline dograyin ve limon suyuna bulayin Tavuk gögsünü küçük tavla zari halinde kesin Bir tencere süt, tavuk, elma koyun ve 20 dakika kaynatin Daha sonra hindistancevizi sütü ve findik yagi, katip bir 10 dakika daha kaynatin Ayrica baska bir tencerede 20 dakika tuzlu suda pirinci kaynatin Tavuga köri serperek biraz pirinçle birlikte bir tavuktan, bir pirinçten bebege yedirin


Jambonlu Turta (10 ay)


60 g pismis dana jambon

3 havuç

1 yumurta

1 çay kasigi misir nisastasi

1 bardak süt

biraz tereyagi

1 çimdik tuz


Havucu yikayin, soyun ve ince dilim halinde hesin Buharda 10 dakika pisirin Jambonun yaglarini atip kesin Bir kase içinde bir tutam tuzla yumurtayi çatalla iyice çirpin Misir nisastasi ekleyin, ardindan süt ve kiyilmis jambonu ekleyin, bütün malzeme çok iyi karissin Bir tavayi düsük isili ocaga yerlestirin, karisimi içine dökün biraz pisince kapak yardimiyla ters çevirin diger tarafi da pissin, isiyi kapatin Omletin her tarafina biraz tereyagi sürdükten sonra, orta isili firinda 10 dakika daha pisirin Bebege servis edin

Kremali Kuzu ve Kuskonmaz (10 ay)


20 gr pismis kuzu

100 g kuskonmaz (taze veya dondurulmus)

1 büyük patates

50 ml peynir (% 40 yagli)

1 filiz frenk maydanozu


Kuskonmaz ve patatesi buhar veya kaynar suda haslayin Bir miksere; et, frenk maydanozu, beyaz peynir, krema ve haslanmis sebzeleri ilave ederek pürüzsüz olana kadar karistirin Hazirladigiz püreden çok küçük toplar yapin bebege yedirin

Püreli Rosto (10 ay)


500 gr bütün et

4 patates

4 çorba kasigi krem peynir,

2 çorba kasigi kiyilmis taze otlar

tuz

biber


Eti firinda pisirin Patatesi yikayin, sonra 12 dakika düdüklü tencerede, 10 dakika mikrodalga firinda veya firinda 45 dakika pisirin Patatesleri soyarak püre yapin ve kiyilmis otlar ile peyniri püreye ekleyin, tuz ve biberi de katarak iyice karistirin Patates püresi ile rostoyu beraber büyüklere servis yapin

Ayni yemegi bebege ayni sekilde ama eti çatalla ezarek ve püreyle karistirarak yedirin

Kabakli Bonfile (10 ay)


30 gram sigir eti bonfile

120 gram kabak

biraz tereyagi

biraz sebze suyu

Kiyilmis frenk maydanozu


50 ml su içinde sigir bonfileyi haslayin Kabagi yikayin, kaziyin, daha sonra küçük yuvarlaklar kesin Bir tencere koyun Kapagi kapali olarak 20 dakika kaynatin Etin üzerine kabak, frenk maydanozu ve tereyagini ekleyin Bebege servis yapin

Sandviç Püre (10 ay)


1 büyük pismis patates

Biraz süt

50 gram pismis et

biraz yag


Süt ile patatesi ezerek püre yapin Sonra püreyi ikiye bölün birinci parçayi tabak gibi genis açin üzerini pismis eti yayin, onun üzerine ikinci püreyi yayin Bir tava içinde etli püre parçasini yakmadan kizartin

Köfteli Türlü (10 ay)


1 küçük kavanoz sebze garnitürü

80 gram dana eti

15 gram un

1 yumurta

100 ml yarim yagli süt

2 çay kasigi hafif krema

10 gram margarin

Biraz hindistancevizi

tuz


Hazir garnitürü bir kaseye bosaltin (susuz) yumurtanin sarisi ve beyazini ayirin Düsük isili ateste bir tencere içinde margarini eritin Sonra yavas yavas sicak süt ile unu ekleyin Biraz Hindistancevizi ekleyin ve 5 dakika pisirin, topaklari önlemek için sürekli karistirin Hazirlana béchamel sosa dana eti ve yumurta sarisini ekleyin ve tuz ekleyin Yumurta beyazini az tuzla kar gibi çirpin ekleyin Bütün malzemeyi mikserden geçirip püre yapin

Püreden minik köfteler yapin az yagda tavada 3 dakika kizartin ve emici kagida çikartin Köfteleri garnitürle karistirarak bebege yedirin


Sebzeli Kizarmis Dana (10 ay)


500 g dana eti

500 g havuç

200 gr misir

30 kuru üzüm tanesi

tereyagi, süt, tuz, biber


Kuru üzümleri az suya islatin sissin Dana etini firinda 30 dakika pisirin Havuçlari yikayin dilimler halinde dograyin Buharda (30 dakika) veya mikrodalgada (10 dakika) pisirin Misiri taneleyip kaynar suda 2 dakika haslayin

Biraz tereyagi ve 2 kasik süt ile havuç ve misiri biraz karistirin, daha sonra pismis ve didilmis dana etini karisima ekleyin Diger bütün malzemeyi de ekleyin, karistirarak pisirin Bebek için birazini ayirin, kalanina tuz ve biber ekleyin aile fertlerine yemegi servis edin

Kalan yemegi daha da ezerek bebege yedirin

Ciger Köfteli Çorba (10 ay)


2 paket sebze çorbasi

80 g dana karaciger

1 patates

2 serit limon kabugu

1 yumurta

1 çay kasigi yag

Biraz hindistancevizi

Maydanoz

Tuz

400 ml su


Patatesi buharda pisirin, soyun, ezin püre yapin Cigeri küçük dograyin, maydanozu kiyin Limonu yikayin ve kabugunda 2 serit dograyin Bir kase içinde karaciger, patates ve kirilmis yumurta ekleyin homojen bir sekilde karistirin Kiyilmis maydanoz, kiyilmis limon kabugu ve hindistancevizini ekleyin Beraberce yogurun El arasinda küçük findik gibi köfteler olusturun 5 dakika boyunca küçük tavada kizartin Çorbayi paketteki tarife göre pisirin, köfteleri içine atin kiyilmis maydanoz serperek bebege servis yapin

Avokadolu Uskumru (10 ay)


2 uskumru filetosu

2 olgun avokado

100 g yumusak süzme peynir, yagsiz

1 limon suyu,

kekik,

1 çay kasigi kiyilmis dereotu,

1 çorba kasigi zeytinyagi

tuz, biber


Uskumru fletolarini buharda pisirin Avokado, peynir, limon suyu ve dereotunu pismis uskumru ile karistirarak püre yapin

Rezeneli Alabalik Püresi (10 ay)


1 patatesin püresi

80 ml yarim yagli süt

80 ml su

60 gram alabalik fileto

60 gram rezene

Maydanoz 10 gram

Tuz


Rezeneleri soyun, yikayin, buharda 20 dakika pisirin Alabalik fletolarini kaynar su içinde 8 dakika haslayin Maydanozu ince kiyin, bütün malzemeyi ve patates püresini süt ve suyla birlikte ezerek püre yapin


Parisien Çorbasi (10 ay)


80 gram pirasanin yesili

150 gram patates

25 ml su

2 çorba kasigi süt


Patatesi soyun, yikayin ve küp biçiminde kesin Pirasayi ayiklayin çok iyi yikayin, ince seritler halinde dograyin Soguk suyu ve sebzeleri bir tencerede kapagi kapali olarak 50 dakika kadar kisik ateste pisirin Servis yaparken süt ekleyin

Sebze Çorbasi (10 ay)


Yesil fasulye 30 gram

Taze bezelye 30 gram

50 gram kabak

Patates 60 gram

1 domates

1/2 dis sarimsak

3 feslegen yapragi


Yesil fasulyeleri temizleyip küçük parçalar halinde kesin Kabagi yuvarlak küpler halinde kesin, Patatesi soyun ve küçük dograyin Bir tencere 2 bardak su koyun tüm sebze ekleyin Kaynadiktan sonra 1 saat pisirin Bu arada, bir çatal ile domatesi ezin Ezilmis sarimsak ve kiyilmis feslegen ile domatesi karistirin Çorbaya ekleyin beraber pisirin

Bezelye Çorbasi (10 ay)


Birkaç küçük marul (tercihen iç yapraklari)

450 gr dondurulmus bezelye

1-2 çorba kasigi kiyilmis taze nane

1 küçük sogan, ince kiyilmis

1 litre tavuk suyu

30 gr tereyagi

30 gr un

150 ml sivi krema


Büyük bir tencere içinde, tavuk suyu, bezelye, sogani kaynatin Nane ve marul yapraklarini ekle Isiyi azaltarak 25 dakika kaynatin Bundan sonra, tüm sebzeleri bir karistirici ile püre haline getirin

Ikinci bir tencerede, tereyagi sonra unu ekleyin düsük isida karistirarak kavurun (kahverengi olmali) Isidan alip püre ile karistirin Sonra orta isi üzerinde, sürekli karistirarak koyustirin Kremi biraz tuz ekip servis edin


Peynirli Misir Muhallebisi (10 ay)


2 çorba kasigi misir tanesi

2 çorba kasigi misir nisastasi

tuz

zeytinyagi

1/2 bardak süt

1/2 bardak su

küçük bir küp peynir


Bir tencere içinde, su koyup biraz tuz ekleyin, zeytinyagi, 2 kasik dolusu misir tanesini koyup Bu karisimi kalinlastirmak için, yavas yavas 1/2 bardak süt ekleyin ve nisastayi katin, küp peyniri ekleyin Çok iyi karistirin Karisim kalin krema kivaminda olmalidir

Bir kaseye koyup sogutun Bebege vermeden önce üst katmani kaldirin

Anneanne Mamasi (10 ay)


1 su bardagi süt

2 çorba kasigi su

1 tatli kasigi seker

1,5 tatli kasigi kasigi pirinç unu


Bütün malzeme bir cezveye konur Sürekli karistirarak bir tasim pisirilir Ilidiktan sonra biberona doldurulur

Alıntı Yaparak Cevapla