Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Pırasa Çorbası - 15 Aydan Sonra

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Pırasa Çorbası - 15 Aydan Sonra



Tarifi - Nasıl Yapılır - Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 4 Adet Pırasa

* 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

* 1 Yemek Kaşığı Nane

* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı

* 1 Çay Bardağı Pirinç

* 5 Su Bardağı Su

* 1,5 Yemek Kaşığı Un

* 1 Tutam Tuz

* 3 Yemek Kaşığı Yoğurt

* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber


Pirinçli Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?


1 Pırasaları kibrit çöpü kalınlığında incelikte doğrayın ve tencereye alarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun


2 Pırasalar kavrulduktan sonra üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin ve beyaz suyu çıkmayana dek yıkayıp ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri de tencereye ekleyin


3 Pirinçler haşlandıktan sonra bir kase içinde yoğurt ve unu yarım bardak su ile hiç pütür kalmayacak şekilde karıştırın


4 Tencerede kaynayan çorbadan bir kase alarak terbiyenin içine koyun ve biraz ılıştırın Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin


5 Kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın


6 Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağını bir tavada kızdırın, üzerine nane ve pul biber dökün ve yanmasına izin vermeden, tenceredeki çorbanın üzerinde gezdirin


Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla