Konu
:
Aspir Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Aspir Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aspir Çorbası
Aspir Çorbası Tarifi - Aspir Çorbası Nasıl Yapılır - Aspir Çorbası Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 350 Gram Et (Sotelik, küçük doğranmış)
* 1 Su Bardağı Nohut (Haşlanmış)
* 2 Adet Patates
Terbiyesi İçin
* 1 Adet Yumurta
* 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
* 1 Adet Limon Suyu
* 1 Yemek Kaşığı Un
Üzeri İçin
* 1 Yemek Kaşığı Aspir (Haspir)
* 1 Yemek Kaşığı Yer Elması
Haspir(Aspir) Çorbası Nasıl Yapılır?
1
Nohutları akşamdan ıslatarak diri kalacak şekilde haşlayın
2
Tencereyi kızdırarak etleri tencereye alın ve suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekene dek kısık ateşte hafif kavurun
Daha sonra etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve etleri haşlayın
Etler haşlanırken tahta bir kaşıkla üzerinde oluşan köpükleri alın
3
Daha önce dirice haşlanmış olan nohutlardan da bir kase kadar etlere ilave edip malzemeler iyice pişene dek haşlayın
4
Patatesleri de küp küp doğrayarak pişen nohut ve etlere ilave edin
5
Yemeğin suyu azaldi ise 8-10 bardak kadar da sıcak su ilave edin
6
Terbiyesi için un, limon yoğurt ve yumurtayı iyice çırparak kaseye çorbadan bir kepçe kadar koyarak karıştırın
Daha sonra kasedeki terbiyeyi azar azar tencereye ilave edin
7
Son olarak bir tavada tereyağını eritin ve üzerine hasbir ilave ederek tencerenin üzerinde gezdirerek sıcak olarak servis yapın
Not:
Aspir(Haspir) Çorbası Güneydoğu Anadolu yöresi mutfağına ait bir çorbadır
Aspir otunu aktarlardan temin edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul