Konu
:
Pirinçli Karışık Sebze Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Karışık Sebze Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Karışık Sebze Püresi
Pirinçli Karışık Sebze Püresi tarifi - Pirinçli Karışık Sebze Püresi yapılışı
Bazen püreler aşırı sulu olabilir, genelde kabakla yapıldığında,bu durumda püreye biraz haşlanmış pirinç ekleyebilirsiniz
Bebekler için besleyici bir ek gıda tarifi:
6 Porsiyon İçin:
•25 gr
doğranmış kuru soğan
•1 çay kaşığı zeytinyağı
•1 orta boy kabak ( soyulup, doğranmış )
•50 gr
brokoli
•2 orta boy havuç ( soyulup , doğranmış )
•50 gr
bezelye
•3 çorba kaşığı iyice haşlanmış pirinç
Soğanları 2 dakika zeytinyağında sote edip üstüne bezelye dışındaki bütün sebzeleri koyun
Su sebzelerin üstünü örtsün, kaynamaya başlayınca ateşi kısıp karışımı 20 dakika daha pişirin
Bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha bekleyin, sonra hepsini dışarı alıp süzün ve püre haline getirin, yumuşatmak için haşlama suyunu kullanabilirsiniz
Püreyi son olarak haşlanmış pirinçle ezerek karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul