Yalnız Mesajı Göster

Tel Şehriyeli Bebek Maması - 9 Ay Üstü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tel Şehriyeli Bebek Maması - 9 Ay Üstü



Tel Şehriyeli Mama - Tel Şehriyeli Bebek Maması tarifi
Hazırlanış Süresi: 40 dk

Malzemeler:

250 gr sebze suyu (istenilen sebzelerin haşlandığı su)

30 gr tel şehriye ( 1 yemek kaşığı)

100 gr kabak (2 orta boy)

Yulaf ezmesi

1 kaşık rendelenmiş yağsız beyaz peynir

1 kaşık sızma zeytin yağı

Yapılışı:


Sebze suyunu kaynatın Kabağı yıkayın, kurulayın ve kabuğunu soymadan, küçük parçalar halinde sebze suyunun içine doğrayın Kabaklar yumuşadıktan sonra çatalla çıkarıp, mama tabağına alın Püre haline gelinceye kadar ezin Daha sonra içine peyniri ve zeytinyağını ekleyin Öte yandan yulaf ezmesini ve tel şehriyeyi sebze suyuna katın, bir taşım kaynatın Piştikten sonra, bunu da kabak püresine karıştırarak bebeğinize afiyetle yedirin…


Bu tarifi 7 aydan sonra, bebeğinizin bir öğününde güvenle yedirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla