Konu
:
Havuç Çorba 1
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Çorba 1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Çorba 1
Havuç Çorba Tarifi - Havuç Çorba Nasıl Yapılır - Havuç Çorba Malzemeleri
Malzeme:
8 bardak et suyu
4 büyük havuç
1
5 çorba kaşığı margarin
1 bardak su
tuz
Terbiyesi:
3/4 bardak süt
3 çorba kaşığı margarin
1
5 kahve fincanı un
3 yumurta sarısı
Yapılışı:
Margarin ve üstleri kazınarak küçük küçük doğranmış havuç bir tencereye koyulur
Beş dakika kadar kavrulur
Üzerine yarım bardak su dökülür
Sonra suyun öteki yarısı yavaş yavaş eklenir
Havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Pişince kevgirden geçirilerek püre haline getirilir
Bu havuç püresi et suyuna azar azar katılarak püreye yedirilir
Sonra kaynatılır
Başka bir yerde un ve margarin kavrulur
Üzerine yavaş yavaş süt dökülür
Malzeme çabucak ve iyice karıştırılır
Ateşten indirilir
Yumurta sarıları eklenerek yeniden karıştırılarak yedirilir
Kaynamakta olan çorbadan üç kepçe alınarak bu malzemenin içine boşaltılır
Karıştırılır
Sonra terbiyeyi çorbanın içine azar azar katarak karıştırılır
Bu taşım kaynadıktan sonra ateşten indirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul