Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Havuç Çorba

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Havuç Çorba



Baharatlı Havuç Çorba Tarifi - Baharatlı Havuç Çorba Nasıl Yapılır - Baharatlı Havuç Çorba Malzemeleri

Malzemeler


• 600 gr dilimlenmiş havuç

• 1 orta boy soğan

• 4 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 çay kaşığı yumuşak köri tozu

• 1 litre tavuk suyu

• 150 ml hindistancevizi sütü

• Doğranmış limon otu sapları

• ½ misket limonunun suyu

• 2 çorba kaşığı taze doğranmış kişniş

• Lezzet katmak için tuz ve biber


6 kişiliktir


Yapılışı


1 Soğanı Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında doğrayın Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve soğanı yumuşayıncaya kadar hafifçe soteleyin


2 Havuçları ve limon otunu doğrayıp kaba ekleyin Köri tozunu ve tavuk suyunu hafifçe karıştırarak ekleyin Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin


3 Hindistancevizi sütünü, kişniş ve limon suyunu ekleyip tuz ve biberle lezzetlendiririn


4 Çorbayı tavada istediğiniz kıvamda karıştırmak için Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanın Servis etmek için ekstra hindistancevizi sütü ve kişnişle süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla