Konu
:
Yoğurt Soslu Gül Börek
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurt Soslu Gül Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurt Soslu Gül Börek
gül börek tarifi - soslu börekMalzemeler:
3 yufka
İçi için:
2 orta boy soğan
350 gr
kıyma (yağsız)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
Üzeri için:
350 gr
yoğurt
4-5 diş sarmısak
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
kırmızıbiber
Tarifi:
Tavaya sıvı yağı alalım
Küp doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyerek kıymanın suyu çekilene dek kavuralım
Tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak ateşten alalım
İlk yufkayı serip enine ve boyuna artı (+) şeklinde keserek dört eşit üçgen parça elde edelim
Sonra yufkaların tam ortalarından bir kez daha kesip 8 eşit üçgen parça elde edelim
Yufkaların geniş kenarlarına kıymalı harcı paylaştıralım, yufkaları rulo yapıp saralım
Ruloları bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verelim
Kalan yufkaları aynı şekilde hazırlayıp margarinle yağlanmış tepsiye dizelim
Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim
Börekleri fırından alıp üzerlerine sarmısaklı yoğurt gezdirelim
Sıvı yağı kızdırıp kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim ve servis yapalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul