Yalnız Mesajı Göster

Çocuklara Özel Lezzetli Yemek Tarifleri

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çocuklara Özel Lezzetli Yemek Tarifleri



Basit Bebek Kurabiyesi






Malzemeleri


*

1 su bardağı yoğurt

*

Yarım su bardağı erimiş tereyağı

*

Yarım su bardağı sıvı yağ

*

1 su bardağı üzüm pekmezi

*

1 portakal kabuğu rendesi

*

2 su bardağı beyaz un

*

3 su bardağı tam buğday unu

*

Yarım çay kaşığı karbonat


Kurabiyemizin Yapılışı


Yoğurdu yağları ve pekmezi çırpma teli ile karıştırın Portakal kabuğunu ilave edin Elediğiniz unları ve karbonatı karışıma katarak yoğurun Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz İster ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yada kurabiye kalıpları ile keserek hamura şekil verin Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin Önceden ısıtılmış 175 derece fırında20 dakika pişirin


Yoğurtlu Biber Çorbası (Bebekler İçin)



Malzemeleri


*

1 küçük kabak

*

1 küçük salçalık kırmızı biber

*

1 küçük sarı biber (bulabilirseniz)

*

1 diş sarımsak

*

3 yemek kaşığı yoğurt

*

2 su bardağı sıcak su

*

1 çorba kaşığı zeytinyağı

*

Deniz tuzu


Biber Çorbasının Tarifi



Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın Doğradığınız sarımsağı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin ve sebzeleri katın Bir kaç dakika sebzeleri karıştırak kavurun ve üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın Arada kontrol ederek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin

3 yemek kaşığı yoğurda 1 su bardağı sıcak suyu katarak koyu bir ayran hazırlayın ve pişen sebzelere ilave edin Sürekli karıştırarak on dakika pişirin Pişen çorbayı süzerek veya bilendırla ezerek bebeğinize yedirin


Pirinçli Kabak Yemeği




Malzemeleri


*

1 küçük kabak

*

1 küçük havuç

*

Yarım küçük soğan

*

1 tatlı kaşığı pirinç

*

1 yemek kaşığı zeytinyağı

*

deniz tuzu (1 yaş ve üzeri bebekler için)


Yemeğizin Yapılışı


Küp küp doğradığımız soğanı ve havucu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun Yine küp küp doğranmış kabağı ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Arada karıştırarak 5 dakika pişirin Yıkadığınız pirinci tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin (Yemek çok sulu olmıyacak pilava yakın bir kıvamda olmalı Ancak suyunu çekip pirinçler hala pişmedi ise bir miktar daha su ilave edebilirsiniz) Bütün yada çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz


ebek Kahvaltı Tarifi


*

2 adet kuru kayısı

*

1 yemek kaşığı mısır unu

*

1 tatlı kaşığı tahin

*

1 çay kaşığı tereyağ

*

1 su bardağı su (200ml)

*

1 tatlı kaşığı pekmez


Kahvaltımızın hazırlanışı



Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin Mama muhallebi kıvamında olmalı çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz


Kuru meyveli Paluze (6 Ay Üzeri)



Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz


Paluzenin Malzemeleri


*

1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve

*

1 çorba kaşığı nişasta

*

1 su bardağı su

*

1 yemek kaşığı üzüm pekmezi


Meyveli Paluzenin Yapılışı


Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin

Not:kuru incir 1 yaşından önce verilmiyor


Bebek Omleti



Malzemeler

1 Yumartanın Sarısı

1 Tatlı Kaşığı Sızma Zeytinyağı

1 Tatlı Kaşığı Taze Kaşar Rendesi


Hazırlanışı

Yumurtanın sarısını akından ayırın Minik bir tavaya zeytinyağını koyun Yumurta sarısı ve kaşar peyniri rendesini bir kasede karıştırıp tavaya dökün Omleti önlü arkalı kızartın Bebeğinizin kahvaltı seçeneklerinden biri olsun Bebeğinize afiyet olsun



Yoğurt Nasıl Yapılır?


Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı Süte parmağınızı sokup yediye kadar saydığınızda eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyorSütü mayalanmaya bıraktıktan sonra hareket ettirmemek gerekiyorÜstünü de çok sıkı örtmelisinizSüt çabuk soğursa mayalanma olmazKışın radyatörlerin üzerine koyabilirsinizBöylece sütün sıcaklığı korunmuş olur



YOĞURT -1


(60 Kal , 3 gr Protein):

100 cc süt

1 çay kaşığı yoğurt mayası


Hazırlanışı : Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir1 çay kaşığı yoğurt -maya olarak- eklenir Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir




YOĞURT-2


Hazırlanışı:

İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir 100 ml hazırlanmış hazır mama içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır




Bebeğiniz 12 ayını doldurduktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:




YOĞURT-3


Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur 200ml süt içersine 2 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenirDaha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir




MEYVELİ YOĞURT


100 ml kaynatılmış-ılıtılmış su ve 3 ölçek tepeleme devam maması ile yapılan mamanın içine 2 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süreyle sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakınBebeğiniz yiyeceği zaman içine istediğiniz meyvelerden iyice ezip katabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla