Konu
:
Çocuklara Özel Lezzetli Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Çocuklara Özel Lezzetli Yemek Tarifleri
06-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Çocuklara Özel Lezzetli Yemek Tarifleri
Basit Bebek Kurabiyesi
Malzemeleri
*
1 su bardağı yoğurt
*
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
*
Yarım su bardağı sıvı yağ
*
1 su bardağı üzüm pekmezi
*
1 portakal kabuğu rendesi
*
2 su bardağı beyaz un
*
3 su bardağı tam buğday unu
*
Yarım çay kaşığı karbonat
Kurabiyemizin Yapılışı
Yoğurdu yağları ve pekmezi çırpma teli ile karıştırın Portakal kabuğunu ilave edin Elediğiniz unları ve karbonatı karışıma katarak yoğurun Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz İster ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yada kurabiye kalıpları ile keserek hamura şekil verin Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin Önceden ısıtılmış 175 derece fırında20 dakika pişirin
Yoğurtlu Biber Çorbası (Bebekler İçin)
Malzemeleri
*
1 küçük kabak
*
1 küçük salçalık kırmızı biber
*
1 küçük sarı biber (bulabilirseniz)
*
1 diş sarımsak
*
3 yemek kaşığı yoğurt
*
2 su bardağı sıcak su
*
1 çorba kaşığı zeytinyağı
*
Deniz tuzu
Biber Çorbasının Tarifi
Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın Doğradığınız sarımsağı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin ve sebzeleri katın Bir kaç dakika sebzeleri karıştırak kavurun ve üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın Arada kontrol ederek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin
3 yemek kaşığı yoğurda 1 su bardağı sıcak suyu katarak koyu bir ayran hazırlayın ve pişen sebzelere ilave edin Sürekli karıştırarak on dakika pişirin Pişen çorbayı süzerek veya bilendırla ezerek bebeğinize yedirin
Pirinçli Kabak Yemeği
Malzemeleri
*
1 küçük kabak
*
1 küçük havuç
*
Yarım küçük soğan
*
1 tatlı kaşığı pirinç
*
1 yemek kaşığı zeytinyağı
*
deniz tuzu (1 yaş ve üzeri bebekler için)
Yemeğizin Yapılışı
Küp küp doğradığımız soğanı ve havucu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun Yine küp küp doğranmış kabağı ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Arada karıştırarak 5 dakika pişirin Yıkadığınız pirinci tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin (Yemek çok sulu olmıyacak pilava yakın bir kıvamda olmalı Ancak suyunu çekip pirinçler hala pişmedi ise bir miktar daha su ilave edebilirsiniz) Bütün yada çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz
ebek Kahvaltı Tarifi
*
2 adet kuru kayısı
*
1 yemek kaşığı mısır unu
*
1 tatlı kaşığı tahin
*
1 çay kaşığı tereyağ
*
1 su bardağı su (200ml)
*
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin Mama muhallebi kıvamında olmalı çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin
Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz
Kuru meyveli Paluze (6 Ay Üzeri)
Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz
Paluzenin Malzemeleri
*
1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
*
1 çorba kaşığı nişasta
*
1 su bardağı su
*
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Meyveli Paluzenin Yapılışı
Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin
Not:kuru incir 1 yaşından önce verilmiyor
Bebek Omleti
Malzemeler
1 Yumartanın Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Taze Kaşar Rendesi
Hazırlanışı
Yumurtanın sarısını akından ayırın Minik bir tavaya zeytinyağını koyun Yumurta sarısı ve kaşar peyniri rendesini bir kasede karıştırıp tavaya dökün Omleti önlü arkalı kızartın Bebeğinizin kahvaltı seçeneklerinden biri olsun Bebeğinize afiyet olsun
Yoğurt Nasıl Yapılır?
Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı
Süte parmağınızı sokup yediye kadar saydığınızda eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı
Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor
Sütü mayalanmaya bıraktıktan sonra hareket ettirmemek gerekiyor
Üstünü de çok sıkı örtmelisiniz
Süt çabuk soğursa mayalanma olmaz
Kışın radyatörlerin üzerine koyabilirsiniz
Böylece sütün sıcaklığı korunmuş olur
YOĞURT -1
(60 Kal , 3 gr
Protein):
100 cc süt
1 çay kaşığı yoğurt mayası
Hazırlanışı : Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir
1 çay kaşığı yoğurt -maya olarak- eklenir
Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir
YOĞURT-2
Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir
100 ml
hazırlanmış hazır mama içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır
Bebeğiniz 12
ayını doldurduktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:
YOĞURT-3
Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur
200ml
süt içersine 2 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır
Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir
Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir
MEYVELİ YOĞURT
100 ml
kaynatılmış-ılıtılmış su ve 3 ölçek tepeleme devam maması ile yapılan mamanın içine 2 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süreyle sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın
Bebeğiniz yiyeceği zaman içine istediğiniz meyvelerden iyice ezip katabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul