Yalnız Mesajı Göster

Peynir Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynir Çorbası



Peynir Çorbası Tarifi - Peynir Çorbası Nasıl Yapılır - Peynir Çorbası Malzemeleri


Peynir Çorbası


4 yumurtanın sarısı

125 gr (1/2 su bardağı) krema

60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi

2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)

3+3/4 su bardağı tavuk suyu


Yumurta sarılarını orta boy bir kasede yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla iyice çırpıp, krema, peynir ve soğanı katınız

Büyük bir tencerede, tavuk suyunu orta ateşte, kaynatmadan ısıtınız Sıcak tavuk suyundan 4 çorba kaşığı alıp, yumurta-peynir karışımına katınız

Karışımı tencereye boşaltıp, ağır ateşte sürekli karıştırarak, çorba koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz (Çorba top-top olacağından, kaynatmamaya dikkat ediniz) Tencereyi ateşten alıp, çorbayı işitilmiş bir çorba kasesine aktararak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla