Konu
:
Peynir Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Peynir Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynir Çorbası
Peynir Çorbası Tarifi - Peynir Çorbası Nasıl Yapılır - Peynir Çorbası Malzemeleri
Peynir Çorbası
4 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağı) krema
60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi
2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
3+3/4 su bardağı tavuk suyu
Yumurta sarılarını orta boy bir kasede yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla iyice çırpıp, krema, peynir ve soğanı katınız
Büyük bir tencerede, tavuk suyunu orta ateşte, kaynatmadan ısıtınız
Sıcak tavuk suyundan 4 çorba kaşığı alıp, yumurta-peynir karışımına katınız
Karışımı tencereye boşaltıp, ağır ateşte sürekli karıştırarak, çorba koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz
(Çorba top-top olacağından, kaynatmamaya dikkat ediniz
) Tencereyi ateşten alıp, çorbayı işitilmiş bir çorba kasesine aktararak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul