Konu
:
Şeftalili Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Ördek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Ördek
Gereçler:
900- 1000 gramlık iki ördek yavrusu
2 orta boy havuç
2 orta boy soğan
1 küçük kereviz
1 bardak beyaz sek şarap
1 kadeh kanyak veya brandy 3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
Tuz-biber
500 gr şeftali kompostosu
Yapılışı:
1
Temizlenmiş ödekleri tereyağı, tuz ve karabiberle sıvayın
20 dakika önceden fırını 6-7 termostata ayarlayın
Fırın kabına doğranmış soğan, havuç, kereviz ve ördekleri yerleştirin
Şarabı aynı ölçüde suyla karıştırıp içine katın ve fırında 45-60 dakika pişirin
Ördekleri çıkartıp dört parçaya bölerek servis tabağına yerleştirin
2
Kalan sebzeleri de suyuyla birlikte bir kaba boşaltın
Biraz daha su ekleyip 10 dakika kaynatın
Şekerle sirkeyi kaynatarak karamelize yapın
Azar azar sosa karıştırıp sonra da süzgeçten geçirin
Bu sosun içine kanyak ve şeftalileri koyup 5-6 dakika tıkırdatın
3
Şeftalileri ördeklerin üzerine ve yanlarına yerleştirin
Sosun içine kalan tereyağını katın ve sosiyere boşaltıp ördekle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul