Yalnız Mesajı Göster

Bıldırcınlı krep-akıtma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcınlı krep-akıtma



6 adet bıldırcın

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 yumurta sarısı

½ kg un

20 gr yaş veya kuru maya

tuz1 çay kaşığı toz şeker


Hazırlanması:


temizlenmiş bıldırcınlar derince tencere içinde 1 çay bardağı yağ ile iyice kızartılır ve rendelenmiş veya çok ince kıyılmış soğan ilave edilerek kavrulması sağlanır

Yeterince tuz eklenir ve etler yüzecek miktarda su ile etler pişenesoğanlar eriyene kadar orta ateşte pişirilir


Ateşten alınan malzeme delikli kepçe ile kenara alınır (etler sadece)

ayrı olarak bir kapta süt,yumurta sarısı ,maya ve şeker çırpılarak et suyundan katılıp maya kabartılarak unun tamamı katılır ve topak olmayacak şekilde boza kıvamı tutturulana kadar karıştırılır az gelirse un ve su kontrolü yapılır(öncelikle kullanılacak su pişen etlerin soğanları erimiş suyu olacak)kenara sarılarak mayalanması(göz göz kabarana dek)beklenir

Krep(akıtma)sade yenecekse etler başka yemekte değerlendirme için kaldırılır

Sade tüketim için parmak dilimli kaşar veya dil peyniri tavsiye edilir

dolama içli için:

pişen etlerin sadece göğüs etleri ince ince didiklenerek tel tel edilirdiğer tarafları ile unlu çorba yapılırsa ziyan olmaz ve yemekte hazır sayılır


Arzuya göre ince kıyılmış çiğ soğan ve cevizle harmanlanıp krepler(akıtma)rulo edilirken içi malzemeyle doldurularak servis edilir

not: aynı hazır edilen içi dolu krepleri(akıtma) fırın tepsisine dizerek üzerlerine yaprak şeklinde kesilmiş kaşar ile örterek kaşarlar eriyene kadar fırınlanırsa güzel sıcak veya soğuk kanepe elde edilir

Alıntı Yaparak Cevapla