Konu
:
Ördek Kızartması ( Domatesli)
Yalnız Mesajı Göster
Ördek Kızartması ( Domatesli)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ördek Kızartması ( Domatesli)
Gereçler:
1 adet ördek palazı
1/ 2 demet maydanoz
Tuz-karabiber
1 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 orta boy domates
1/ 2 bardak su
Yapılışı:
1
Temizlenmiş ördeğin karnına ciğer, katı ve maydanozu sokup ayaklarını gerisine geçirin
Tuz ve biberle ovuşturun
2
Ördeği pişireceğiniz tencerede, yağı eritin
Ördeği içine koyup kapağını kapatın
Kısık ateşte arada bir çevirerek 20-30 dk kızarmasını sağlayın
Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates katın
30 dakika da domatesle pişirin
Sonra 1/ 2 bardak sıcak su ekleyin 5-10 dakika sonra ateşten indirin
3
Ördeği gögsünden keserek iki parçaya ayırın
Bir servis tabağına yerleştirin; üzerine salçasını döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul