Yalnız Mesajı Göster

Ördek Kızartması ( Domatesli)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ördek Kızartması ( Domatesli)



Gereçler:
1 adet ördek palazı
1/ 2 demet maydanoz
Tuz-karabiber
1 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 orta boy domates
1/ 2 bardak su

Yapılışı:
1 Temizlenmiş ördeğin karnına ciğer, katı ve maydanozu sokup ayaklarını gerisine geçirin Tuz ve biberle ovuşturun
2 Ördeği pişireceğiniz tencerede, yağı eritin Ördeği içine koyup kapağını kapatın Kısık ateşte arada bir çevirerek 20-30 dk kızarmasını sağlayın Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates katın 30 dakika da domatesle pişirin Sonra 1/ 2 bardak sıcak su ekleyin 5-10 dakika sonra ateşten indirin
3 Ördeği gögsünden keserek iki parçaya ayırın Bir servis tabağına yerleştirin; üzerine salçasını döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla