Konu
:
Devekuşu Güveç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Devekuşu Güveç Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Devekuşu Güveç Tarifi
Malzemeler
* 1 kg kemiksiz devekuşu eti, küp şeklinde doğranmış
* 125 ml sirke
* 6 orta boy kuru soğan, dilimlenmiş
* 45 ml, zeytinyağı
* tuz ve mümkünse taze çekilmiş kara biber
* 15 ml biber sosu, kühne marka tercih
* 30 ml domates püresi
* 15 ml un
Yapılışı
Eti yumuşatın, üzerine sirke dökün ve en az 30 dk
terbiye edin
Baharatını kontrol edin
Güvecin en altına zeytinyağı içine bir sıra dilimlenmiş soğan dizin
Üzerine dilimlenmiş devekuşu etlerinden koyun ve bunların üzerine de bir sıra soğan daha dizin
Kühne biber sosunu, domates püresini ve unu bir kapta karıştırın ve ve güveçin en üst kısmına koyun
140 º C de 2-3 saat boyunca veya etler pişinceye kadar fırında pişirin
İstenirse son 30 dk
da üzerine dilimlenmiş patates eklenebilir
Güveç kasesi ile servis yapılır
Afiyet olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul