Yalnız Mesajı Göster

Devekuşu Güveç Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Devekuşu Güveç Tarifi



Malzemeler


* 1 kg kemiksiz devekuşu eti, küp şeklinde doğranmış

* 125 ml sirke

* 6 orta boy kuru soğan, dilimlenmiş

* 45 ml, zeytinyağı

* tuz ve mümkünse taze çekilmiş kara biber

* 15 ml biber sosu, kühne marka tercih

* 30 ml domates püresi

* 15 ml un

Yapılışı


Eti yumuşatın, üzerine sirke dökün ve en az 30 dk terbiye edinBaharatını kontrol edin Güvecin en altına zeytinyağı içine bir sıra dilimlenmiş soğan dizin Üzerine dilimlenmiş devekuşu etlerinden koyun ve bunların üzerine de bir sıra soğan daha dizin Kühne biber sosunu, domates püresini ve unu bir kapta karıştırın ve ve güveçin en üst kısmına koyun 140 º C de 2-3 saat boyunca veya etler pişinceye kadar fırında pişirin İstenirse son 30 dkda üzerine dilimlenmiş patates eklenebilir Güveç kasesi ile servis yapılır Afiyet olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla