Konu
:
Bıldırcın Kızartma
Yalnız Mesajı Göster
Bıldırcın Kızartma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıldırcın Kızartma
Bıldırcın Kızartma Tarifi - Bıldırcın Kızartma Nasıl Yapılır - Bıldırcın Kızartma Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
8 bıldırcın,
1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ,
yeter kadar tuz
Yapımı: Bıldırcınların tüylerini yolduktan sonra ıslak bir bezle üstlerini sllmeli
(Islak bez bütün tüyleri toplar)
Sonra bu kuşların gerilerinin alt bölümündeki boş-luğu bir bıçakla delmeli ve buradan içeriye parmak sokarak bıldırcınların biçimlerini bozmaksızın içlerini temizlemeli
Sonra kuşların üstlerini ovalarcasına tuzlamalı
Bir fırın tepsisine sadeyağı koyup eritmeli sonra bu yağa bulayarak bıldırcınları tepsiye sıralamalı ve kuşları tepsiyle birlikte kızgın fırına sürmeli
Fırının kapağını yedi dakika açmadan kuşları pişirmeli
Bu sürenin sonunda tepsiyi fırından alıp kuşların öbür yanlarını çevirmeli
Tepsiyi ikinci bir defa kızgın fırına koymalı ve bir ikinci defa yedi dakika süreyle fırının kapağını açmadan kuşları pişirmeli
Böylece ondört dakika fırında kalan bıldırcınları fırından alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına koymalı
Tabağın çevresini de isteğe uygun bir sebzeyle süsledikten sonra sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul