Yalnız Mesajı Göster

Bıldırcın Kızartma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcın Kızartma



Bıldırcın Kızartma Tarifi - Bıldırcın Kızartma Nasıl Yapılır - Bıldırcın Kızartma Malzemeleri




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

8 bıldırcın,

1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ,

yeter kadar tuz


Yapımı: Bıldırcınların tüylerini yolduktan sonra ıslak bir bezle üstlerini sllmeli (Islak bez bütün tüyleri toplar) Sonra bu kuşların gerilerinin alt bölümündeki boş-luğu bir bıçakla delmeli ve buradan içeriye parmak sokarak bıldırcınların biçimlerini bozmaksızın içlerini temizlemeli Sonra kuşların üstlerini ovalarcasına tuzlamalı

Bir fırın tepsisine sadeyağı koyup eritmeli sonra bu yağa bulayarak bıldırcınları tepsiye sıralamalı ve kuşları tepsiyle birlikte kızgın fırına sürmeli

Fırının kapağını yedi dakika açmadan kuşları pişirmeli Bu sürenin sonunda tepsiyi fırından alıp kuşların öbür yanlarını çevirmeli

Tepsiyi ikinci bir defa kızgın fırına koymalı ve bir ikinci defa yedi dakika süreyle fırının kapağını açmadan kuşları pişirmeli

Böylece ondört dakika fırında kalan bıldırcınları fırından alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına koymalı Tabağın çevresini de isteğe uygun bir sebzeyle süsledikten sonra sıcak sıcak servis yapmalı


Alıntı Yaparak Cevapla