Konu: Tavşan
Yalnız Mesajı Göster

Tavşan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan



Tavşan yemeği - Tavşan kavurma - Tavşan pişirme
Malzemeler

- 4 parça kemiksiz tavşan bacağı,

- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,

- Sade un,

- Tuz ve biber,

- 150 ml beyaz şarap,

- 1 soğan,

- 1 yeşil biber,

- 1 havuç,

- 1 çubuk kereviz,

- 2 diş sarımsak,

- 400 gr doğranmış domates,

- yarım tatlı kaşığı şeker,

- 350 gr taze tagliatelle ( yassı makarna ),

- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Yapılışı

1- Tavşan etlerini tuz biber katılmış un ile sıvayın, sıcak yağda iki tarafı esmerleşinceye kadar kızartın

2- Beyaz şarabı içine boşaltın ve kaynayana kadar ısıtın, yarıya kadar azaltın

3- İnce olarak dilimlenmiş soğanı, yeşil biberi, havucu, kerevizi, doğranmış sarımsağı, tavşanı ve doğranmış domatesi ekleyin

4- Tekrar kaynamaya kadar ısıtın, sonra ısıyı düşürün, örtün ve yavaş,yavaş kaynatın ( 30dk kadar ) tavadan alın ve sıcak tutun

5- Tavşanı alın, sosu kaynatın ( fazlalık sıvılar azalıncaya kadar ), şeker, tuz, biberi ekleyin Aynı esnada tagliatelleyi bol suda pişirin

6- Tagliatellenin üzerine tavşan etini yerleştirin, hazırlanmış sosu üzerine döktükten sonra doğranmış maydanozu üzerine serperek servis yapın

Tavsiyeler

- Genç tavşanlar tercih edilmelidir Pişirme işlemi 200 °C ısıda 40 dakika ile bir saat arasında fırında da yapılabilir

- Gerekli olmamakla beraber, tavşan etinin bir gece şarap ( veya sirke ), soğan, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı içinde salamuraya konulması en iyi sonucu verir

- Tavşan eti dövüldükten sonra yukarıda bahsedilen salamura içine biraz da tereyağı konulmuş olarak bir gece bekletildikten sonra aynı salamura içinde kapalı olarak da pişirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla