06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan
Tavşan yemeği - Tavşan kavurma - Tavşan pişirme
Malzemeler
- 4 parça kemiksiz tavşan bacağı,
- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
- Sade un,
- Tuz ve biber,
- 150 ml beyaz şarap,
- 1 soğan,
- 1 yeşil biber,
- 1 havuç,
- 1 çubuk kereviz,
- 2 diş sarımsak,
- 400 gr doğranmış domates,
- yarım tatlı kaşığı şeker,
- 350 gr taze tagliatelle ( yassı makarna ),
- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Yapılışı
1- Tavşan etlerini tuz biber katılmış un ile sıvayın, sıcak yağda iki tarafı esmerleşinceye kadar kızartın
2- Beyaz şarabı içine boşaltın ve kaynayana kadar ısıtın, yarıya kadar azaltın
3- İnce olarak dilimlenmiş soğanı, yeşil biberi, havucu, kerevizi, doğranmış sarımsağı, tavşanı ve doğranmış domatesi ekleyin
4- Tekrar kaynamaya kadar ısıtın, sonra ısıyı düşürün, örtün ve yavaş,yavaş kaynatın ( 30dk kadar ) tavadan alın ve sıcak tutun
5- Tavşanı alın, sosu kaynatın ( fazlalık sıvılar azalıncaya kadar ), şeker, tuz, biberi ekleyin Aynı esnada tagliatelleyi bol suda pişirin
6- Tagliatellenin üzerine tavşan etini yerleştirin, hazırlanmış sosu üzerine döktükten sonra doğranmış maydanozu üzerine serperek servis yapın
Tavsiyeler
- Genç tavşanlar tercih edilmelidir Pişirme işlemi 200 °C ısıda 40 dakika ile bir saat arasında fırında da yapılabilir
- Gerekli olmamakla beraber, tavşan etinin bir gece şarap ( veya sirke ), soğan, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı içinde salamuraya konulması en iyi sonucu verir
- Tavşan eti dövüldükten sonra yukarıda bahsedilen salamura içine biraz da tereyağı konulmuş olarak bir gece bekletildikten sonra aynı salamura içinde kapalı olarak da pişirilebilir
|
|
|