Yalnız Mesajı Göster

Beykoz Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beykoz Paçası



beykoz paçası tarifi - beykoz paçası yapilisi


10 adet paça

2 adet limon

5 diş sarımsak

1 kaşık zeytinyağı

1 adet francala

5 kaşık margarin

2 kaşık tereyağı

3 kaşık un

6 adet yumurta

tuz


Yapılışı


Paçalar usulüne uygun ayıklanıp, tütsülenir Kıl kaseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere, uzun dilimlere de ortadan ikiye ayrılır


Bu dilimler margarinle bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür Hafif ateşte şişene kadar pişirilir Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir parça oturtarak ısıtmaya devam edilir


Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur, erirken, içine yumurtalar kırılır Tuz, iki limonun suyu, un, sarımsak, zeytinyağı ilave edilir Karıştıra karıştıra içine 3 bardak yağı alınmış paça suyu katılır Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir Ekmekli paçanın üzerine dökülür Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla