06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beykoz Paçası
beykoz paçası tarifi - beykoz paçası yapilisi

10 adet paça
2 adet limon
5 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
1 adet francala
5 kaşık margarin
2 kaşık tereyağı
3 kaşık un
6 adet yumurta
tuz
Yapılışı
Paçalar usulüne uygun ayıklanıp, tütsülenir Kıl kaseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere, uzun dilimlere de ortadan ikiye ayrılır
Bu dilimler margarinle bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür Hafif ateşte şişene kadar pişirilir Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir parça oturtarak ısıtmaya devam edilir
Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur, erirken, içine yumurtalar kırılır Tuz, iki limonun suyu, un, sarımsak, zeytinyağı ilave edilir Karıştıra karıştıra içine 3 bardak yağı alınmış paça suyu katılır Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir Ekmekli paçanın üzerine dökülür Sıcak servis yapılır
|
|
|