Yalnız Mesajı Göster

Ördek Ciyeri Fransa Usulü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ördek Ciyeri Fransa Usulü



Ördek Ciyeri Fransa Tarifi - Ördek Ciyeri Fransa Usulü Nasıl Yapılır - Ördek Ciyeri Fransa Usulü Malzemeleri




Ördek Ciyeri Fransa Usulü


Malzemeler


100 gr dövülmüş fındık

150 gr kayın mantarı

6 çorba kaşığı sirke

450 gr tereyağı

1 kg ördek ciğeri Ördek ciğeri yerine, tavuk veya hindi ciğeri de kullanılabilinir, ancak çok çok taze olmalarına dikkat!

1 çorba kaşığı çok ince doğranmış maydanoz ve 1 adet ince doğranmış kuru soğan

10 gr tuz

2 gr karabiber

2 gr muskat


Hazırlanışı


Ciğerleri yıkayın, süzün ve kağıt havlu ile kuruladıktan sonra 5 kaşık sirke, tuz, biber ve muskat ile 2 saat marine edin

Tereyağını oda sıcaklığında iyice yumuşatın

Mantarları küçük küçük doğrayın ve 20 gr tereyağı ile birlikte suyunu tamamen çekinceye kadar kavurun Tuz, biber ile çeşnilendirin ve soğumaya bırakın

Ciğerleri soğan ile birlikte pişene kadar sote edin 1 kaşık sirke ve maydanozu ekleyin

Ciğerleri soğuduktan sonra tereyağı ile birlikte robottan geçirin Macun kıvamına geldikten sonra, mantarları ve fındıkları ekleyin ve kalıbınıza yerleştirin Üzerini kaplayın ve bir gece buzdolabında bekletin



Alıntı Yaparak Cevapla