Konu
:
Ayvalı Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Ördek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Ördek
Ayvalı Ördek Tarifi - Ayvalı Ördek Nasıl Yapılır - Ayvalı Ördek Malzemeleri
Ayvalı Ördek
Malzemeler
1 adet bütün ördek
1 adet nar
1 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
4 adet ayva
2 yemek kaşığı nar pekmezi
1 yemek kaşığı tuz
2 adet defneyaprağı
1 yemek kaşığı tane karabiber
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
4 diş sarımsak
1 biberiye dalı
Hazırlanışı
Önce ördek içi ayıklanır
Tüyleri yakılır
Su ile yıkanır ve suyu süzdürülür
Fırın tepsisine ördek alınır ince doğranmış kuru soğan, havuç, defneyaprağı, tuz, biberiye dalı, taze karabiber, sarımsak, zeytinyağı ve pekmez hepsi karıştırılır ve ördeğe sürülür
Üzeri yağlı kâğıt ile örtülür
170 derecelik fırında bir saat kadar pişirilir
Pişmeye yakın yağlı kâğıt alınır
Ördeğin üzeri açılır yağından kaşıkla ördeğin üzerine dökülür
Nar gibi kızarınca fırında alınır
Ayvalar dört parçaya bölünür
Çekirdek yatağı alınır
Biraz zeytinyağı ve pekmezle karıştırılır
Fırın tepsisine alınır 170 derecede 25 dakika kadar bekletilir
4 dilim alınır ve geri kalan ayvalar püre gibi karıştırılır
Ördek göğüs ve but olarak ayıklanır
Ördek servis kabına alınarak yanına pekmezli ayva püresi ve ayva dilimleri konulur
Üzerine nar taneleri ve çam fıstık serpilir
Kendi suyundan 2 kaşık üzerine gezdirilir ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul