Yalnız Mesajı Göster

Soslu Pekin Ördeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Pekin Ördeği



Soslu Pekin Ördeği tarifi - Soslu Pekin Ördeği yapilisi

Malzemeler:

1 ördek (2 kg)

3 tatlı kaşığı tuz

2 yeşil soğan

1 kuru soğan

2 diş sarmısak

½ demet maydanoz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı anason

1 tatlı kaşığı tane karabiber

2 yemek kaşığı soya sosu

15 tatlı kaşığı şeker

1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası

3 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı ;

Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın

Yeşil soğanları 2 cm’lik parçalara kesin Kuru soğan ve sarmısakları kıyın Maydanozu iri kıyın Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın

175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın Karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltın Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın Bu sosu ördekle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla