Konu
:
Soslu Pekin Ördeği
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Pekin Ördeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Pekin Ördeği
Soslu Pekin Ördeği tarifi - Soslu Pekin Ördeği yapilisi
Malzemeler:
1 ördek (2 kg
)
3 tatlı kaşığı tuz
2 yeşil soğan
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1
5 tatlı kaşığı şeker
1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı ;
Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun
Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın
2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın
Yeşil soğanları 2 cm’lik parçalara kesin
Kuru soğan ve sarmısakları kıyın
Maydanozu iri kıyın
Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun
1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin
Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın
175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml
kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün
Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın
Karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltın
Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın
Bu sosu ördekle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul