Yalnız Mesajı Göster

Fırında Baharatlı Bıldırcın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Baharatlı Bıldırcın



Fırında Baharatlı Bıdırcın tarifi - Fırında Baharatlı Bıdırcının yapılışı


Malzemeler

2 Adet Bıldırcın

90 gr Risotto Pirinci

40 gr Balkabağı

Zeytinyağı

Tuz, Karabiber

avuksuyu

Taze Kekik

Acısso

Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak

Yapılışı:


Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün Fırına sürün 200 derecede 10 dak pişirin Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın Balkabağı ekleyin 5 dakikada pilav haline getirin Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın

Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya

Alıntı Yaparak Cevapla