Konu
:
Ördek Normand
Yalnız Mesajı Göster
Ördek Normand
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ördek Normand
Ördek Normand
Servis (Kaç Kişilik): 4-6
Malzeme Listesi:
4 kişilik
1 adet ördek palazı (1 ½ kg)
2 kahve fincanı sıvı yağ
½ su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı un
Tuz
Bir tutam karabiber
1 kahve fincanı krema
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet golden elma
1 adet limon
Yapılışı:
Ördeğin kanatlarını ve boynunu kesin, taşlığını temizleyin
Ördeğin girebileceği dibi düz bir tencereye ördeğin taşlığını, kollarını ve boynunu koyun
Üzerine de ördeği tuzlayıp biberleyip koyun
Sıvı yağı üzerine döküp orta ateşli fırında zaman zaman yağından alıp üzerine dökerek ördeğin kalitesine göre kurutmadan 40-45 dakika pişirip fırından çıkarın
Ördeği bir kaba çıkartıp muhafaza edin, tenceresindeki yağı dökün
tavuk suyunu ilave edip bir kaşık tereyağı ile unu karıştırıp ilave edin
3-4 dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alıp süzdürüp muhafaza edin
Elmaları soyup sebze oyacağı ile çekirdeklerini çıkarıp yarım santim kalınlığında halka kesin
Küçük bir güvece yoksa küçük bir tepsiye elmaları dizin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı koyun
Üzerine bir yağlı kağıt kapatıp ortadan hızlı fırında 8-10 dakika pişirip fırından çıkarın
(Fırın yoksa elmaları tavada tereyağında alt-üst pişirin)
Bir güvecin ortasına yada servis tabağına ördeği dilimleyip kenarlarına elmayı dizin
Yukarıdaki sosunu tekrar 1-2 dakika kaynatıp karıştırın
Kalan tereyağını kızartıp ördeğin üzerine dökün, yanında sosu ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul