Yalnız Mesajı Göster

Ördek Normand

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ördek Normand



Ördek Normand


Servis (Kaç Kişilik): 4-6


Malzeme Listesi:


4 kişilik

1 adet ördek palazı (1 ½ kg)

2 kahve fincanı sıvı yağ

½ su bardağı tavuk suyu

2 çay kaşığı un

Tuz

Bir tutam karabiber

1 kahve fincanı krema

3 çorba kaşığı tereyağı

4 adet golden elma

1 adet limon


Yapılışı:

Ördeğin kanatlarını ve boynunu kesin, taşlığını temizleyin Ördeğin girebileceği dibi düz bir tencereye ördeğin taşlığını, kollarını ve boynunu koyunÜzerine de ördeği tuzlayıp biberleyip koyun Sıvı yağı üzerine döküp orta ateşli fırında zaman zaman yağından alıp üzerine dökerek ördeğin kalitesine göre kurutmadan 40-45 dakika pişirip fırından çıkarın Ördeği bir kaba çıkartıp muhafaza edin, tenceresindeki yağı dökün tavuk suyunu ilave edip bir kaşık tereyağı ile unu karıştırıp ilave edin 3-4 dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alıp süzdürüp muhafaza edin Elmaları soyup sebze oyacağı ile çekirdeklerini çıkarıp yarım santim kalınlığında halka kesin Küçük bir güvece yoksa küçük bir tepsiye elmaları dizin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı koyun Üzerine bir yağlı kağıt kapatıp ortadan hızlı fırında 8-10 dakika pişirip fırından çıkarın (Fırın yoksa elmaları tavada tereyağında alt-üst pişirin) Bir güvecin ortasına yada servis tabağına ördeği dilimleyip kenarlarına elmayı dizin Yukarıdaki sosunu tekrar 1-2 dakika kaynatıp karıştırın Kalan tereyağını kızartıp ördeğin üzerine dökün, yanında sosu ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla