06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan Tas Kebabı
tavşan nasıl pişirilir - tavşan kebabı - tavşan tas hebabı yapılışı - tavşan tas kebabı tarifi
Kullanılacak malzeme
(4 kişi için):
1 ada tavşanı,
1 çorba kaşığı margarin yağı,
100 gram arpacık soğanı,
2 bardak et suyu,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
birkaç yaprak adaçayı,
1 defne yaprağı,
yeteri kadar tuz, karabiber ve kekik
Yapımı:
Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır
Tavşanın geri kalan kısmı küçük parçalara doğranır Bu parçalar, içinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur
Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir
Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur
Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır
alıntı
|
|
|