Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Tas Kebabı



tavşan nasıl pişirilir - tavşan kebabı - tavşan tas hebabı yapılışı - tavşan tas kebabı tarifi



Kullanılacak malzeme


(4 kişi için):


1 ada tavşanı,

1 çorba kaşığı margarin yağı,

100 gram arpacık soğanı,

2 bardak et suyu,

4 çorba kaşığı zeytinyağı,

birkaç yaprak adaçayı,

1 defne yaprağı,

yeteri kadar tuz, karabiber ve kekik


Yapımı:


Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır


Tavşanın geri kalan kısmı küçük parçalara doğranır Bu parçalar, içinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur


Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir


Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur


Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla