Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Budu Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Budu Kızartması



tavşan kızartması - tavşan budu - kızartma tavşan budu



Kullanılacak malzeme


(4 kişi için)


4 parça tavşan budu,

1 demet maydanoz,

30 gram sadeyağ,

1 defne yaprağı,

1 limon,

7 kaşık zeytinyağı,

yeteri kadar tuz ve karabiber


Yapımı:


Porselen bir kâseye tavşan butlarını yerleştirin Ayıklanmış, yıkanmış, kıyılmış maydanozla birlikte 1 limonun suyunu, 5 kaşık zeytinyağını, defne yaprağını, yeteri kadar tuz ve karabiberi serptikten sonra etleri vakit vakit çevirerek 1 saat bu marinatta dinlendirin


Kalan zeytinyağıyle sadeyağı bir tavaya koyarak ateşe oturtun Yağ kızdıktan sonra tavşan butlarını marinet suyundan süzerek tavaya atıp kızartın


Etlerin her iki tarafları da kızardıktan sonra tavadan çıkarıp servis tabağına dizin Üzerine zeytinyağı ve limon suyu dökülmüş marul salatasıyle birlikte servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla