Konu
:
Keklik Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Keklik Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keklik Dolması
Keklik Dolması Tarifi - Keklik Dolması Nasıl Yapılır - Keklik Dolması Malzemeleri
Keklik Dolması
Malzemeler
2 adet temizlenmiş kemiksiz keklik
100 gram tavuk kıyması
30 gram Bizim Mutfak Teremyağ
2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
Tuz, karabiber
4-5 adet arpacık soğan
4-5 adet sarımsak
10 gram antep fıstığı içi
3-4 adet kuru kayısı
3-4 adet hurma
3-4 adet kuru erik
bir kaç adet yıldız anason
1 tutam toz tarçın
Hazırlanışı
Hurmaların çekirdeklerini temizleyin
Fıstıkları küçük küçük doğrayın
Tavuk kıymasını çukur bir kaba alın
Doğranmış fıstıklar, hurmalar, bir tutam tarçın, kayısılar, tuz, karabiber ve kuru erikleri ilave ederek karıştırın
Harcı temizlenmiş kekliklerin içine yerleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın
Üzerine zeytinyağı gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin
Temizlenmiş arpacık soğanlar, kıyılmış sarımsaklar ve zeytinyağını karıştırıp güveç kabına aktarın
Yarım saat fırında pişirdikten sonra pişen keklikle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul