Yalnız Mesajı Göster

Keklik Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keklik Dolması



Keklik Dolması Tarifi - Keklik Dolması Nasıl Yapılır - Keklik Dolması Malzemeleri



Keklik Dolması


Malzemeler


2 adet temizlenmiş kemiksiz keklik

100 gram tavuk kıyması

30 gram Bizim Mutfak Teremyağ

2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı

Tuz, karabiber

4-5 adet arpacık soğan

4-5 adet sarımsak

10 gram antep fıstığı içi

3-4 adet kuru kayısı

3-4 adet hurma

3-4 adet kuru erik

bir kaç adet yıldız anason

1 tutam toz tarçın


Hazırlanışı


Hurmaların çekirdeklerini temizleyin Fıstıkları küçük küçük doğrayın Tavuk kıymasını çukur bir kaba alın Doğranmış fıstıklar, hurmalar, bir tutam tarçın, kayısılar, tuz, karabiber ve kuru erikleri ilave ederek karıştırın Harcı temizlenmiş kekliklerin içine yerleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın Üzerine zeytinyağı gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin Temizlenmiş arpacık soğanlar, kıyılmış sarımsaklar ve zeytinyağını karıştırıp güveç kabına aktarın Yarım saat fırında pişirdikten sonra pişen keklikle birlikte servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla