Konu
:
Sebzeli Keklik
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Keklik
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Keklik
keklik nasıl pişirilir - sebzeli keklik nasıl yapılır - baharatlı keklik tarifiMalzemeler:
4 keklik (iç yağı ile bağlanmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1/2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 kahve kaşığı hindistancevizi
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
12 arpacık soğanı (haşlanmış)
12 küçük taze patates
6 küçük havuç (kabukları kazınıp uzunlamasına dörde bölünmüş)
75 gr bezelye (kabuksuz tartılmış)
2 küçük kabak (kabukları kazınıp dilimlenmiş)
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı
Tarifi:
Kekliklere tuz ve biberin yarısını serpiniz
Büyük bir güveçte orta ateşte yağı kızdırıp, keklikleri koyarak 6-7 dakika, hafifçe her yanları pembeleşene kadar kızartınız
Maşa yada iki çatalla keklikleri güveçten çıkarıp bir tabağa koyarak sıcak kalmalarını sağlayınız
Kalan yağı dökünüz
Tavuk suyunu ve suyu güvece koyup orta ateşe oturtarak içine sarımsak, baharat torbası, hindistancevizi ve limon kabuğu rendesini ekleyiniz
Keklikleri yeniden güvece koyup suyu kaynatınız
Kaynamaya başlayınca soğan, patates, havuç ve kalan tuz ve biberi katıp ateşi kısınız
Keklik ve sebzeleri 15 dakika yavaş yavaş pişirdikten sonra, bezelye ve kabakları katarak 15 dakika daha
keklikler yumuşayana kadar pişiriniz
Güveci ateşten alıp baharat torbasını ve bağladığınız iplik ve iç yağı çıkarıp attıktan sonra servis ediniz
Not: Sebzeli keklik güzel görünüşlü bir davet yemeğidir
Yeşil salatayla servis edilebilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul