Yalnız Mesajı Göster

Ördek Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ördek Buğulama



Ördek Buğulama


Servis (Kaç Kişilik): 10


Malzeme Listesi:

1 adet ördek palazı

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1/ 2 demet maydanoz

Tuz-karabiber

1-2 bardak su

Yapılışı:

Temizlenmiş, içi çıkarılıp yıkanmış olan ördek palazının içini, dışını tuz ve biberle ovduktan sonra katı ve ciğeri, maydanozla birlikte ördeğin karnına sokun Ayaklarını gerisine geçirin

Ördeği varsa çelik tencereye yoksa normal bir tencereye alın; 1 yemek kaşığı yağ ve 1-2 bardak su koyun Kaynamaya başlayınca çok kısık ateş üzerinde yumuşayana dek pişirin Gerekiyorsa biraz daha sıcak su ekleyin

Pişen ördek palazını kol, but ve göğüs olmak üzere parçalara ayırıp bir tabağa yerleştirin Üzerine tenceredeki sosu döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla